Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 10. 2013. 08:21 >> 09:04

RADNICI ALBONE

U ponedjeljak odluka o platama

Radnici Albone će konačnu odluku o platama znati nakon sastanka suvlasnika marketa, Radenka Lučića, sa inspektorima rada u ponedjeljak.

 

To je, kako piše Dan, odlučeno na sastanku predstavnika Saveza sindikata (SSCG), Poreske uprave (PU), Ministarstva ekonomije i manjinskog vlasnika koji je održan u petak, prenijela je agencija Mina

"Na sastanku u ponedjeljak biće riješeno pitanje radno pravnog statusa radnika. Znamo da je većini istekao ugovor o radu, ili uskoro ističe, ali im poslodavac još nije uručio otkaz", kazao je rukovodilac kancelarije za zašititu prava zaposlenih u SSCG, Goran Ćulafić.

On je dodao da je rad u preduzeću u potpunosti blokiran.

"Vlasnik nam je jasno rekao da nema sredstava, da je žiro račun blokirala banka i da obaveze prema povjeriocima ne može da naplati. U objektima nema struje, pa ne postoji mogućnost pristupa kompjuterima, tako da je rad preduzeća u potpunosti blokiran", rekao je Ćulafić.

On je naveo da su predlagali da firme Stadion i Goranović preuzmu objekte i dio radnika Albone.

"Ukoliko ne postoji takva mogućnost može da se pregovara i sa bankom kako bi dug bio vraćen na početno stanje, odnosno da se zaduženjem kod druge banke vrati kredit i omogući firmi nastavak rada, ali smatram da će to biti teško izvesti"., kazao je Ćulafić.

Prema njegovim riječima, predloženo je i uvođenje stečaja, iz kojeg bi se moglo naći rješenje i za poslodavce i za zaposlene, jer sadašnje stanje ne odgovara nikome.

Ćulafić je kazao da bi pronalaženje 26 dijamanta vrijednih deset miliona EUR, za koje Lučić tvrdi da su u sefu većinskog vlasnika, Davita Artjunjana, riješilo problem.

"Mora se utvrditi da li su ti dijamanti još u zemlji. Ovih dana se očekuje postupak u Privrednom sudu, po tužbi Lučića, koji je tražio da se firmi vrate dijamanti", dodao je Ćulafić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније