Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

19. 03. 2020. 12:55 >> 12:54
2

DEMOKRATE

Uputiti jednokratnu pomoć podstanarima

Demokratska Crna Gora predlaže da se uputi jednokratna pomoć u iznosu od 200 eura svim građanima koji žive kao podstanari, a kojima je, zbog mjera Vlade, prestao radni odnos, a čije porodice nemaju mjesečna primanja veća od 500 eura,saopšteno je iz te partije.

 

Oni napominju da u Crnoj Gori oko 60.000 građana živi kao podstanari.

“Usljed aktuelne situacije i mjera Vlade Crne Gore u borbi protiv korona virusa, veliki broj građana iz podstanarske populacije ostao je bez posla. U najvećem broju slučajeva, naročito u privatnom sektoru poslodavci neće nadoknađivati vrijeme provedeno u karantinu. Usljed takvog stanja na hiljade građana nema sredstava za plaćanje zakupnine imajući u vidu i činjenicu da su kućni budžeti usmjereni na kupovinu rezervi hrane kako bi se prehranile porodice u vrijeme dok traje pandemija”, navodi se u saopštenju.

Stoga Demokrate predlažu da se uputi jednokratna pomoć u iznosu od 200 građanima koji žive kao podstanari, a kojima je, zbog mjera Vlade eura, prestao radni odnos, a čije porodice nemaju mjesečna primanja veća od 500 eura.

“Takođe, u ovu kategoriju bi trebali ući i svi penzioneri koji žive kao podstanari. Ako se zna da je Vlada mogla subvencionisati na stotine stanova svojim funkcionerima, jednokratna pomoć za jednu kiriju socijalno ugroženim građanima ne bi trebalo da predstavlja problem”, navodi se u saopštenju.

Takođe, apeluju  i na stanodavce da u ovom periodu smanje cijene zakupnina i pokažu solidarnost prema svojim stanarima.

“ Sredstvima koja predlažemo značajno će se pomoći građanima da prebrode period krize”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније