Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

19. 03. 2020. 10:48 >> 10:51
2

SNP APELUJE

Monopolisti da ne podižu cijene

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozvala je monopoliste na tržištu da se suzdrže od podizanja cijena i pozvala Vladu da sve to kontroliše, navodi se u saopštenju sekretara Izvršnog odbora GO SNP Dragana Vukića. Apelovali su na građane da poštuju mjere Vlade.

 

Vukić je kazao da je zbog virusa korona naše društvo pokazalo neko novo lice, do sada naslućivano,ali ne i dokazano.

“Nakon  što je formiran Vladin tim, potom stupile mjere, građani krenuli u besomučnu nabavku za “crne dane”, tako su i monopolisti na tržistu što medicinskih sredstava za higijenu, što u prehrambenoj industriji počeli da se ponašaju “shodno haotičnoj situaciji”. Poskupila su sredstva za higijenu po nekoliko puta, poskupilo je brašno, meso, voće, povrće i ostalo. “Ljudi od struke”, naučeni da funkcionišu u kriznim vremenima, podigli su cijene iako za to nisu imali odobrenje države, već onako, na svoju ruku”, navodi se u saopštenju.

Socijalistička narodna partija Crne Gore zabrinuta je postojećim stanjem.

“Iz tih razloga, pozivamo monopoliste u Crnoj Gori, koji su izgradili svoje imperije preko leđa građana Crne Gore, da se suzdrže od podizanja cijena. Situacija nije nimalo laka, naprotiv. Cijeli svijest se bori , svako na svoj način, ali ne ovako kao kod nas. Kod nas monopolisti koriste novonastalu situaciju kako bi dodatno zaradili novac”, navodi se u saošpštenju

Na ispitu je u ovim teškim momentima i Vlada Crne Gore, koja bi morala da naredi inspekcijskim službama da pojačaju nadzor, kako bi zaustavili ekonomsko izrabljivanje građana.

“Jer, ako možemo svi zajedno da se borimo sa koronom, onda valjda možemo i da sprovedemo sve one mjere koje je Vlada donijela a koje su stupile na snagu 16. marta. U ovim teškim vremenima nema mjesta politikantstvu i  nadgornjavanjima. Mjere koje je donijela Vlada moramo poštovati svi podjednako, kako mi građani tako i monopolisti a Vlada je tu da sve to kontroliše. Treba živjeti i kad svo ovo čudo prođe. Zato, gospodo iz Vlade, reagujte dok je vrijeme”, zaključio je Vukić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније