Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis, objavila B.B. ]

16. 03. 2020. 10:53 >> 10:52

OCJENA EVROPSKIH BANKARA

EBRD: Brz oporavak moguć kada se epidemija suzbije

Epidemija koronavirusa imaće neposredan uticaj na ekonomski učinak u regionima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), ali je, za razliku od finansijske krize 2008. godine, brz oporavak moguć kada se ona suzbije, ocinjenili su predstavnici te finansijske institucije.

"Često nas ovih dana pitaju za naše viđenje kratkoročnog i dugoročnog uticaja aktuelnih dešavanja na ekonomiju. S obzirom da se ova situacija brzo razvija, očigledno je da je veoma teško doći do konačnih zaključaka", kazali su iz EBRD-a.

Oni su dodali da, u trenutku kada se svijet nalazi u zagrljaju Kovid-19 krize, EBRD kao vodeća međunarodna finansijska institucija ubrzava sopstvene napore da podrži privrede u koje ulaže i gdje se angažuje.

Iz banke su podsjetili da je njen upravni odbor u petak odobrio hitan paket u iznosu od milijardu eura.

"Taj paket je jasno označen kao prvi korak kojim je EBRD spremna da učini više ukoliko i kada je to potrebno", naveli su predstavnici te finansijske institucije.

Paket solidarnosti, kako su saopštili, pokazuje da EBRD ostaje otvorena za biznis i spremna je da djeluje brzo i odlučno.

"Banka je u mogućnosti da to učini na osnovu jake baze u smislu kapitala i odličnih rezultata postignutih tokom posljednjih nekoliko godina. U ovom kritičnom trenutku, EBRD je dobro opremljen da da podršku svojim klijentima i zemljama u kojima radi", poručili su iz te banke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније