Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 10. 2013. 08:25 >> 11:41
3

ŠANSA

Azmont traži 3.000 građevinaca

Za izgradnju luksuznog kompleksa u Kumboru azerbejdžanska kompanija „Azmont investment“ traži 3.000 građevinskih radnika. S obzirom da su građevinski radnici deficitarna struka, „Azmont“ je spreman da otvori centre za obuku naših radnika u Nikšiću, Bijelom Polju i Pljevljima, piše Pobjeda.

Kako su najavili, narednih 12 mjeseci obučiće od 1.000 do 3.000 ljudi, u tesarskim, zidarskim, vodoinstalaterskim i drugim građevinskim specijalnostima.

„Najava investitora iz Kumbora o projektima koji podrazumijevaju obuku, a zatim i zapošljavanje građana Crne Gore, izuzetno raduje. Zavod za zapošljavanje pružiće punu podršku, sa svim svojim resursima, ovoj i sličnim inicijativama“, kazala je za "Pobjedu" direktorica Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić.

Ona ističe da Zavod prepoznaje svoju obavezu da podrži projekte čiji su ciljevi jačanje konkurentnosti domaće radne snage i povećanje mogućnosti za njihovo zapošljavanje.

Sada je na evidencijama Zavoda registrovano nešto više od 1.200 osoba raznih profila građevinskih zanimanja, od pomoćnih radnika do građevinskih inžinjera.

Međutim, potrebe tržišta i u ovom momentu znatno su veće, posebno za pomoćne poslove i zanate. To potvrđuje više od 3.100 izdatih radnih dozvola za strance od početka godine, upravo iz oblasti građevinarstva.

Zbog značaja ulaganja u razvoj ljudskih potencijala, Zavod kontinuirano, više od 10 godina, uključuje nezaposlena lica u programe obuka i obrazovanja. Od 2003. obučeno je više od 7.500 lica. Samo iz oblasti građevinarstva osposobljeno je više od 1.100 osoba, što predstavlja 15 odsto od ukupnog broja obučenih polaznika.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније