Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

09. 03. 2020. 12:43 >> 12:43

AGENCIJA ZA INVESTICIJE

Zbog virusa upitan broj aplikacija za ekonomsko državljanstvo

Nezahvalno je prognozirati koliko će biti aplikacija za program ekonomskog državljanstva u ovoj godini, posebno ako se uzme u obzir epidimiološka situacija u svijetu u vezi sa koronavirusom, saopšteno je iz Agencije za investicije.

Oni su podsjetili da je prijem prvih aplikacija za program crnogorskog ekonomskog državljanstva počeo krajem prošle i početkom ove godine.

„Agencija za investicije je u svojstvu nadležnog organa obezbijedila sve administrativne uslove za nesmetan prijem i obradu aplikacija“, kazali su njeni predstavnici agenciji Mina-busines.

Oni su dodali da licencirani agenti za posredovanje rade na promociji programa ekonomskog državljanstva i pripremi aplikacija.

Iz Agencije su saopštili da je programom definisano da po jednom zahtjevu minimalna obaveza ulaganja bude 100 hiljada eura za razvoj manje razvijenih opština, odnosno najmanje 250 hiljada i 450 hiljada eura za ulaganje u jedan od projekata sa liste razvojnih u zavisnosti od regiona u koji se ulaže.

Program je ograničen na dvije hiljade zahtjeva.

Iz Agencije su objasnili da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma objavilo poziv za iskazivanje interesovanja za kvalifikovanje projekata na listu razvojnih projekata u oblasti turizma, koji je i dalje otvoren.

Oni su dodali da je lista razvojnih projekata za oblast turizma u nadležnosti tog Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније