Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.L.B. ]

09. 03. 2020. 08:59   >>  08:57 1

UPLATILI 3,3 MILIONA

Plantaže izmirile poreski dug

Kompanija Plantaže je uplatom 3,3 miliona eura izmirila sve poreske obaveze i više nema dug prema Poreskoj upravi (PU) po bilo kom osnovu.

Predstavnici Plantaža su kazali da su na taj način izmirene i obaveze proistekle iz reprograma poreskog duga, čime su Plantaže stekle pravo da se nađu na Bijeloj listi poreskih obveznika.

“Sve poreske obaveze kompanije Plantaže izmirene su iz tekućih sredstava poslovanja. Ovo je jasan odgovor svima koji su iz ličnih, partijskih i drugih interesa, prosto zlonamjerno, medijski špekulisali i pokušavali da relativizuju očigledne uspjehe Plantaža", navodi se u saopštenju kompanije, prenose Dnevne novine.

Iz Plantaža su dodali da su u posljednjih desetak godina imali ogromnih poslovnih problema, prije svega objektivne prirode.

“Zahvaljujući spremnosti ukupnog kolektiva i upravljačkog menadžmenta mnogi problemi su prevaziđeni. Kompanija je uprkos svemu ostvarila veoma dobre rezultate, a sve ovo vrijeme redovno isplaćuje zaradu za, u prosjeku, 1,2 hiljade zaposlenih”, rekli su iz kompanije.

Plantaže su, kako navode, u državni i budžet lokalne uprave po raznim osnovama u posljednjih deset godina uplatile oko 93 miliona eura, dok je od početka 2008. godine do danas uplaćeno oko 110 miliona eura, što je na godišnjem nivou oko deset miliona eura.

“Ono što je od krucijalnog značaja za kompaniju je to što Plantaže značajna sredstva investiraju u proizvodno-prerađivačke kapacitete. Posljednjih deset godina uloženo je čak više od 40 miliona eura", zaključili su iz kompanije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније