Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 10. 2013. 12:14 >> 12:19

RASPISAN

Konkurs za predsjednika EKIP-a

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet raspisao je javni konkurs za imenovanje predsjednika i dva člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

U javnom konkursu se navodi da opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava jeste da je državljanin Crne Gore, da ima prebivalište u Crnoj Gori, da se protiv njega ne vodi krivični postupak i da ima opštu zdravstvenu sposobnost.

''Pored opštih uslova kandidat treba da posjeduje kvalifikaciju visokog obrazovanja, odnosno završen studijski program u četvorogodišnjem trajanju iz oblasti elektrotehnike, poštanskog saobraćaja, ekonomije ili prava'', navodi se u konkursu.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja javnog konkursa.

Kandidat treba da ima najmanje pet godina iskustva na poslovima iz oblasti elektronskih komunikacija ili poštanske djelatnosti. Kandidat ne može biti poslanik, odbornik, osoba koju bira, imenuje ili postavlja predsjednik Crne Gore, Skupština, Vlada ili skupština lokalne samouprave, funkcioner političkih stranaka.

"Kandidati ne mogu biti osobe koje su bračni drugovi osoba iz prethodne alineje ili su sa njima u krvnom srodstvu u pravoj liniji, a u pobočnoj liniji do drugog stepena, srodnici po tazbini do prvog stepena, bračni ili vanbračni drug, usvojilac i usvojenik", navodi se u konkursu.

Kandidat ne može biti član organa upravljanja, vlasnik, akcionar ili vlasnik udjela, kao i osoba koja je u radnom odnosu ili obavlja druge poslove u preduzećima na koja se primjenjuje Zakon o elektronskim komunikacijama ili zakon kojim je uređena oblast poštanske djelatnosti.

Za kandidate koji u potpunosti ispunjavaju opšte i posebne uslove, u postupku konačnog predlaganja, mogu se uzeti u obzir i dužina i visina radnog iskustva, posebne specijalizacije iz oblasti elektronskih komunikacija ili poštanske djelatnosti i poznavanje stranih jezika.

Predsjednik, odnosno, član Savjeta Agencije imenuje se na pet godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније