Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

29. 02. 2020. 11:18 >> 11:19

EPCG

Domaća energija podmirila 97 odsto potrošnje

U Crnoj Gori je prošle godine proizvodeno 3,38 hiljada gigavat sati (GWh) struje, što je 2,9 odsto manje u odnosu na bruto potrošnju.

U izvještaju o realizaciji energetskog bilansa za prošlu godinu navodi se da to znači da je domaća proizvodnja podmirila 97,1 odsto potrošnje, prenosi Pobjeda.

Na mjesečno nivou odnos proizvodnje i bruto potrošnje varirao je u zavisnosti od hidroloških prilika i komercijalnih procjena Elektroprivrede (EPCG).

Plan proizvodnje električne energije je ostvaren 99,6 odsto, a plan potrošnje 98,1 odsto.

“Sveobuhvatna analiza ukazuje na to da se ulaskom novih objekata za proizvodnju električne energije, vjetroelektrana i malih hidroelektrana (mHE) energetski sistem Crne Gore, smanjuje elektroenergetska nezavisnost”, navodi se u dokumentu Ministarstva ekonomije.

HE Perućica je proizvela 952 GWh, što je 3,5 odsto više od plana, HE Piva 665 GWh ili 11,3 odsto manje od plana, male HE 80,3 GWh ili 16,2 odsto manje od plana, a VE Krnovo i Možura 294 GWh ili šest odsto manje od plana.

Solarne elektrane su proizvele 0,98 GWh, 48,8 odsto plana, a termoelektrana 1,39 hiljada GWh ili 5,6 odsto više od plana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније