Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

25. 02. 2020. 09:02 >> 09:03

TUŽBA ZA NLB

Brković traži poništenje poravnanja od 10 miliona

Kompanija Dragana Brkovića Vektra Montenegro tužila je švajcarsku NLB Interfinanz banku tražeći da sud poništi poravnanje sklopljeno sa kompanijom Horizon Logistic u stečaju na iznos od 10,7 miliona eura.

 

Pobjeda piše da je Brković tu kompaniju kupio 1999. godine.

Riječ je o sudskom poravnanju sklopljenom prije šest godina na iznos od 10,7 miliona eura.

Tužbom je obuhvaćena i kompanija Horizon Logistic, koja je u stečaju od 2012. godine, prema podacima iz Cetralnog registra privrednih subjekata (CRPS).

Advokat banke Petar Minić ocijenio je tu tužbu “zrelom za odbacivanje”, dok je zastupnik Horizon Logistica u stečaju, Marko Mišnić, kazao da ne stoje navodi da je to poravnanje nedozvoljeno.

Mišnić je rekao da je u trenutku zaključenja plan reorganizacije nije bio potvrđen, kao i da Vektra Montenegro nema pravnog interesa da pokreće taj spor.

Prema riječima stečajnog upravnika Milana Todorovića, plan reorganizacije je bio ponuđen, ali nije usvojen.

Posljednji, 16. poziv za kupovinu imovine tog preduzeća objavljen je u oktobru prošle godine, kada se vozni park nudio za 232,8 hiljada EUR, ali ta prodaja nije realizovana.

Kako je Todorović najavio, novi poziv bi trebalo da bude raspisan ovih dana.

Kompanija Vektra je prije 20 godina od republičkih fondova za razvoj i PIO kao i od Zavoda za zapošljavanje kupila akcije Rumijatransa, a 2003. godine promijenila ime u Horizon Logistic.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније