Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: R.B. ]

24. 02. 2020. 19:59   >>  21:04 9

RADUNOVIĆ

"Ne treba novac iz Srbije, MCP može da plati dug"

Kroz zakonsku proceduru i razgovore, naći će se rješenje za naplatu duga Mitropolije crnogorsko-primorske, poručio je ministar finansija Darko Radunović. On je, gostujući u Dnevniku TVCG, kazao da je sasvim siguran da MCP ima mogućnosti da izmiri svoj dug prema državi.

"Radi se o naplati duga kao i svakog drugog, to je redovan posao Poreske uprave. U slučaju MCP konstatovan je evidentan dug, mi ćemo kroz proceduruu i razgovore naći rješenje za napaltu tog duga", kazao je Radunović.

Ministar je dodao da će upravo Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je izazvao pažnju, omogućiti da se jednostavnije prati funkcionisanje vjerskih zajednica.

Komentarišući izjavu ministara odbrane Srbije, Aleksandara Vulina, da će pomoći da se dug Crkve otplati, Radunović je kazao:

"To je pretjerivanje i u posljednje vrijeme smo navikli na te tako pretjerane izjave. Nije potreban novac iz Srbije da bi se izmirio dug. U zakonskoj proceduri koju ima Crna Gora mi ćemo naći rješenje i u našim institucijama, tačnije Poreskoj upravi. Mi ćemo sa Mitropolijom sigurno u zakonskom okviru pronaći nacin kako da naplatimo dug.“

Ministar je istakao da je zadovoljan naplatom poreza i rezultatima Poreske uprave u posljednje tri godine.

"Ukupan poreski dug na kraju prošle godine bio je na nivou od nekih 378,1 miliona eura, a poznato je da smo krenuli sa 500 i nešto miliona", kazao je on i dodao da je evidentno da je tu uložen veliki napor i veliki trud.

Ministar je u Dnevniku kazao i da je Poreska uprava unapređivala samu sebe.

"Oni su organizaciono i kadrovski osvježeni, imaju potencijala da svoj posao obavljaju s potpunim autoritetom", naglasio je ministar.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније