Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

24. 02. 2020. 10:44   >>  10:46

ČEKAJU DO PETKA

Radnici prijete prodajom imovine Metalca

Ukoliko se situacija u fabrici Metalac Termochem ne riješi do petka i ukoliko ne dobiju adekvatan odgovor za novčanu pomoć iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, radnici će prodati dio imovine fabrike kako bi uzeli zarade koje im vlasnik duguje, saopštio je radnik Metalca Niko Ćetković.

 

Radnici Metalca okupili su se ispred fabrike kako bi protestovali jer  mjesecima ne primaju zarade, a vlasnik fabrike nije došao iz Češke kako bi im se obratio i rekao kako stvari stoje.

„Primili smo 4. decembra jedan dio naknade za oktobar. Ostao je dio zarade za oktobar, zatim zarada za novembar, decembar, januar i februar“, kazao je Ćetkovič.

Ćetković ističe  da je najveći problem što 110 ljudi ostaje bez posla. Obraćali su se predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću koji ih je uputio na Ministarstvo ekonomije.

„Iz Ministarstva nijesmo dobili nikakvu nadu da će firma raditi. Spremni su, u neku ruku da pomognu, ali sve zavisi od gazde firme jer je to njegova privatna imovina“, kazao je Ćetković.

Iz Ministarstva su poslali zahtjev Ministarstvu radai socijalnog staranja za novčanu pomoć radnicima.

„Čekaćemo do petka, u petak ukoliko ne odgovare, mi ćemo biti prinuđeni da sami prodajemo djelove od ove imovine i da sami sebe isplaćujemo, jer više zaista je prevršilo svaku mjeru”, poručio je Ćetković.

Radnici koji nijesu imali ugovor za stalnoprimljeni u stalni radni odnos nijesu dobili u petak knjižice, kako su pisali mediji.

„Nije im bio produžen ugovor jer im je isteklo zakonsko pravo od mjesec kada mogu da se prijave na biro i ne mogu da dobiju novčanu naknadu. Iz uprave su pomogli da im se produži to rješenje za vrijeme da dobiju nadoknadu s biroa“, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније