Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 10. 2013. 21:07 >> 21:07

PREGOVORI

Od SB zajam od 50 miliona

Ministarstvo finansija i Svjetska banka nastavljaju razgovore o pružanju finansijske podrške Crnoj Gori, u vidu razvojnog zajma, u iznosu od oko 50 miliona dolara, saopšteno je iz tog resora. Ministar finansija Radoje Žugić sa saradnicima sastao se danas sa predstavnicima Svjetske banke za zemlje jugoistočne Evrope.

"Povod posjete misije Svjetske banke je nastavak razgovora o pružanju finansijske podrške Crnoj Gori, u vidu razvojnog zajma, u iznosu od oko 50 miliona dolara, kao i o statusu potencijalnih zajmova namijenjenih implementaciji sektorskih politika", saopšteno je iz Ministarstva finansija.
 
Žugić je prezentovao predstavnicima Svjetske banke aktuelne informacije koje se tiču ukupne ekonomske i finansijske situacije u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na dosadašnji proces fiskalne konsolidacije i njegove rezultate.

Ministar je, članove misije upoznao sa statusom realizacije velikih razvojnih razvojnih projekata u oblasti turizma, infrastrukture i energetike.

"Predstavnici SB pohvalili su posvećenost Ministarstva finansija implementiranju mjera fiskalnog prilagođavanja i istakla da su pozitivni efekti tih mjera doprinose razgovorima vezanim za zajam od 50 miliona eura", navodi se u saopštenju Žugićevog resora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније