Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

21. 02. 2020. 16:44   >>  16:47

ŽUGIĆ

Posvećeni unapređivanju regulatornog okvira

Crna Gora je svjesna važnosti integracija i posvećena stalnom unapređivanju institucionalnog i regulatornog okvira, pa u skladu sa tim težnjama kreira i sprovodi svoju politiku, ocijenio je guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić.

On je na dvodnevnoj međunarodnoj radionici o monetarnoj politici u Centralnoj i Istočnoj Evropi, održanoj u Budvi, kazao da se kroz takve događaje, koji promovišu otvoreni dijalog i proaktivan pristup, brže i lakše rješavaju i prevazilaze svi izazove i problemi sa kojima se suočavaju.

Radionicu je organizovala Banka za međunarodna poravnanja /Bank for International Settlements/ (BIS), uz podršku CBCG.

“Radionica je bila posvećena diskusiji o makroekonomskom razvoju u zemljama centralne i istočne Evrope i daljim izgledima ekonomskog rasta, kao i o razvoju finansijskog sektora, finansijskoj stabilnosti i monetarnim, fiskalnim i strukturnim politikama u ovim zemljama”, navodi se u saopštenju CBCG.

U radu su učestvovali predstavnici Evropske centralne banke (ECB), Banke za međunarodna poravnanja, centralnih banaka iz Albanije, Austrije, Bugarske, Češke, Estonije, Finske, Grčke, Hrvatske, Italije, Latvije, Litvanije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Turske, kao i predstavnici CBCG.

Banka za međunarodna poravnanja (BIS) je najstarija međunarodna finansijska organizacija, osnovana 1930. godine, sa sjedištem u švajcarskom Bazelu.

Osnovna uloga BIS-a je da podstiče međunarodnu monetarnu i finansijsku saradnju i posreduje u finansijskim transakcijama između centralnih banaka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније