Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: R.B. ]

21. 02. 2020. 15:36   >>  15:32 1

PRIJESTONICA CETINJE

Zeleno svjetlo za zakup nepokretnosti Oboda

Skupstina Prijestonice Cetinje donijela je danas Odluku o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda na period od 30 godina, čija bi realizacija trebalo u roku od 2,5 godine, između ostalog, da omogući zapošljavanje najmanje 100 radnika i investiciju vrijednu 10 miliona eura.

“Donošenje Odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda na period od 30 godina, temeljni je čin, kojim istinski narodni predstavnici u Skupštini Prijestonice na djelu pokazuju da rade u javnom interesu, te da je moguće po strani staviti sve druge interese kada se odlučuje o razvojnoj perspektivi grada”, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan obraćajući se odbornicima.

Prema njegovim riječima, današnji čin je znakovit i zbog toga što se na djelu pokazuje da je bila opravdana odluka uprave grada da preusmjeri dio novca iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za kupovinu Oboda, te da su poslovne projekcije i analize tržišta bile realne.

“Kao gradonačelnik i neko ko je je privatno i profesionalno vezan za Cetinje, zadovoljan sam što se realizacijom Odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda otvara šansa za zapošljavanje 100 Cetinjanki i Cetinjana u roku od dvije ipo godine od potpisivanja ugovora. Nova radna mjesta na Cetinju je ono što smo obećali, željeli i što ćemo realizacijom ove i drugih investicija ispuniti”, rekao je on.

Gradonačelnik Kašćelan je naveo i da je činjenica da je Prijestonica pred potpisivanjem ugovora sa zainteresovanim investitorom, da je cijeli proces bio javan i sproveden po visoko postavljenim kriterijumima, te da to ukazuje da smo „dobro postupali“.

„Naš potencijalni budući partner će se, kako je naveo u Biznis planu, baviti uzgojem industrijske konoplje i ekstrakcijom ulja CBD iz suvog cvijeta industrijske konoplje za industrijske i prehrambene svrhe. Projekcije su da će ova grana industrije na globalnom nivou narednih godina imati stabilan rast, što nas dodatno učvršćuje u uvjerenju da dobro postupamo“, kazao je on.

Kašćelan je rekao i da je od objave informacije o potencijalnom zakupu Oboda, Prijestonica Cetinje registrovala znatano povećanje interesovanja za poslovnu saradnju i eventualna ulaganja na Cetinju.

Skupština Prijestonice Cetinje donijela je i Odluku o podsticajima za proizvodnu i uslužnu djelatnost, koja bi trebalo da doprinese snanjenju biznis barijera i unaprđenju poslovne klime u gradu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније