Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.L.B. ]

20. 02. 2020. 07:00 >> 07:06

BULATOVIĆ SAOPŠTIO

Podmorski kabl povećao i tranzit i profit

Prvi efekti početka rada podmorskog kabla između Crne Gore i Italije već su opipljivi, kazao je u intervjuu Dnevnim novinama direktor Kancelarije za raspodjelu prekograničnih kapaciteta-Coordinated Auction Office in South East Europe (SEE CAO) Ivan Bulatović.

On je naveo da je na godišnjoj aukciji za ovu godinu, koja je organizovana u decembru prošle godine, Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) ostvario prihod od oko 2,9 miliona eura, dok je na mjesečnim aukcijama za januar i februar 2020. ostvaren dodatni prihod od oko 850.000 eura.

Bulatović je istakao i da je početkom rada kabla, koji je u funkciji od 15. novembra prošle godine, primjetno veće interesovanje za alokaciju na ostalim crnogorskim granicama.

“I na njima je ostvaren značajan rast prihoda od zagušenja. Tako je na granici Crna Gora Albanija zabilježen rast od 50 odsto, dok su na granici Crna Gora Bosna i Hercegovina prihodi od zagušenja udvostručeni”, naveo je Bulatović, bivši direktor CGES-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније