Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

19. 02. 2020. 10:36   >>  10:42 2

VUKSANOVIĆ I KONJEVIĆ

Traže hitno saslušanje Purišića o Zakonu o PIO

Predsjednica i poslanik Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i Raško Konjević tražili su od predsjednika Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suada Numanovića, da u najskorijem roku zakaže sjednicu na kojoj će se razmatrati predlog o saslušanju ministra Kemala Purišića u vezi sa novim Zakonom o PIO.

Iz SDP-a navode da nekoliko hiljada građana čeka na usvajanje novog Zakona, kojim bi se značajno poboljšali uslovi penzionisanja kao i smanjio broj potrebnih godina za odlazak u penziju. Takođe, preko 11.000 penzionera čeka na povećanje minimalne penzije za 20 odsto, što je takođe predviđeno ovim predlogom.

“Zbog ovih cinjenica, ali i svega što ste do sada radili iznenađeni smo da ste uz ministra Purišića i potpredsjednika Simovića i Vi odlučili da nestavljanjem na dnevni red naše inicijative budete dio opstrukcije dogovora socijalnih partnera”, navodi se u saopštenju.

Vuksanović I Konjević napominju da su izmjene zakona dogovorene još 2018. Godine.

“Ali od tada taj predlog stoji u “ladici” resornog ministra Purišića. I pored obećanja datih javnosti i predstavnicima sindikata, on nije predložen krajem 2019-te godine, te je stoga potrebno doći do informacije zašto to nije urađeno i za kad se planira”, navodi se u saopštenju.

Poslanici SDP-a kažu da su inicijativu za saslušanje resornog ministra Kemala Purišića podnijeli prije više od 3 mjeseca i do danas nijesu dobili nikakav odgovor, niti je sjednica zakazana.

“Crnogorska javnost ima pravo da ovo pitanje bude otvoreno i razmatrano na nadležnom radnom tijelu Skupštine Crne Gore i da direktno od ministra čuje odgovore na pitanja o statusu zakona koji je od životne važnosti za desetine hiljada naših sugrađana”, PORUČUJU Vuksanović I Konjević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније