Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dan ]

19. 02. 2020. 07:56   >>  08:02

U PROŠLOJ GODINI

Isplaćeno 3,8 miliona eura zbog oštećenja na vozilima

Samo u prošloj godini bilo je u Crnoj Gori čak 4.325 prijavljenih oštećenja na motornuim vozilima, od kojih su osiguravajuće kuće riješile 3.908 i isplatile osiguranicima oko 3,8 miliona eura, piše Dan.

To se može vidjeti u preliminarnom izvještaju za 2019. godinu Agencije za nadzor osiguranja (ANO).

Prosječan iznos koji osiguravajuće kuće po osnovu osiguranja motornih vozila isplaćuju osiguranicima za nastale štete je skoro hiljadu eura.

U prošloj godini osigurana su ukupno 16.922 vozila, a bruto fakturisana premija je bila 6.966.535 eura.

Osim osiguravanja automobila i teretnih vozila, osiguravajuće kuće osiguravaju i vazduhoplove, šinska vozila (vozove) i plovne objekte. U 2019. godini bilo je osigurano 20 vazduhoplova, sa bruto fakturisanom premijom od 457.727 eura.

Interesantno je da je prijavljeno jedno oštećenje na vazduhoplovu, koje je riješeno ali nije evidentiran bilo kakav iznos isplaćen za nastalu štetu.

Jedna šteta dogodila se u prošloj godini i kada su u pitanju šinska vozila, koja nije riješena i za koju osiguravajuća kuća nije isplatila bilo kakav novčani iznos.

Kad je u pitanju osiguranje plovnih objekata, bilo je pet nastalih šteta, od kojih su tri riješene ali bez isplaćenog novčanog iznosa.

Osiguravajuće kuće osiguravaju i robu u prevozu. Takvih osiguranja u 2019. godini bilo je 420, sa bruto fakturisanom premijom od ukupno 433.469 eura.

Evidentirano je u istom periodu 177 nastalih šteta na robi u prevozu, od kojih je riješeno 176 i za koje je isplaćeno 21.114 eura.

Imovina se u Crnoj Gori osigurava od požara i drugih opasnosti. Broj takvih osiguranja u prošloj godini je bio 12.962, a bruto fakturisana premija je iznosila 3,3 miliona eura.

Evidentirano je 640 nastalih šteta od požara i drugih opasnosti, zbog kojih su osiguravajuće kuće isplatile ukupno 692.148 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније