Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

11. 02. 2020. 21:10 >> 21:08
1

UPRAVA CARINA

U januaru naplaćeno 49,33 miliona

Uprava carina je u januaru naplatila 49,33 miliona eura prihoda, što je 12 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Iz Uprave carina su saopštili da je izvršen povraćaj sredstava u iznosu od 562,05 hiljada eura, čime je ostvarena neto naplata od 48,77 miliona eura, što je deset odsto više u odnosu na plan.

“Prema strukturi naplaćenih prihoda, ostvarena naplata poreza na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu iznosila je 28,96 miliona eura, što je 8,13 odsto više, dok je po osnovu carine naplaćeno 1,54 miliona ili 7,83 odsto više u odnosu na prošlu godinu”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Uprave carina.

Ostvarena naplata poreza na kafu iznosila je 194,6 hiljada eura, dok su ostali prihodi naplaćeni u iznosu od 5,88 hiljada eura.

Prihodi od akciza u januaru iznosili su 18,63 miliona eura i veći su 19 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, usljed značajnog rasta naplate akciza na duvan.

U odnosu na plan, ukupna naplata akciza je veća16 odsto.

Posmatrano prema strukturi, naplaćena akciza na mineralna ulja i goriva iznosila je 12,34 miliona eura, što je 8,53 odsto više, dok je naplata akciza na duvanske proizvode iznosila 4,48 miliona eura ili 75,92 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Prihodi od akciza na alkohol i alkoholna pića iznosili su 1,09 miliona eura, a na gaziranu vodu 484,03 hiljade eura.

Po osnovu akcize na ugalj naplaćeno je 220,36 hiljada eura, a po osnovu razlike akcize u trgovačkoj djelatnosti 22,93 hiljade eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније