Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 02. 2020. 09:20 >> 11:03
9

MIŠNIĆ SAOPŠTIO

Mojkovac će biti sredina sa najboljim uslovima za život

Mojkovac će biti sredina sa najboljim uslovima za život za par godina, kazao je predsjednik te opštine Ranko Mišnić.

On je gostujući u Jutarnej programu Televizije Crne Gore kazao da je projekat izgradnje ski centra na mojkovačkoj strani Bjelasice istorijski važan za razvoj Opštine Mojkovac.

"Taj projekat će promijeniti sam prostor, sam imidž grada. Otvaraju se vrata razvoju grada, nova radna mjesta, nove ideje. Dolaskom turista preduzetnici će valorizovati svoje ideje, to će preporoditi Mojkovac", kazao je Mišnić.

Prva faza izgradnja putne infrastrukture podsjeća biće završena tokom ove godine, a vrijednost projekta, podsjeća je oko 3,5 miliona eura. Prilikom izgradnej, kako je kazao, vodi se računa i o biodiverzitetu.

Sve što se radi u opštini Mojkovac, dodaje, radi se kako bi se otvorilo što više readnih mjeta i prekinulo odlaženje ljudi sa sjevera ali i vratili mladi i obrazovani ljudi.

"Moram da istaknem da u Mojkovcu to nije tako izraženo. Danas imamo 5 zahtjeva za urbanističko tehničke uslove za hotelske sadržaje, to je to što mi radimo i zašto se borimo. Zato će Mojkovac za par godina biti sredina sa najboljim uslovima za život", istakao je Mišnić.

On dodaje da je u završnoj fazi infratsrukturno opremanje biznis zone u tom gradu u koji je uloženo oko milion eura a koja ćže, kako je najavio biti završena na proljeće.

"To je jedini prostor na taj način koncipiran u Crnoj Gori. Na tom prostoru svi potencijalni investitori će imati subvencije, minimalnu naplatu po kvadratu 0,5 centi, biće oslobođeni komunalija za prostor koji budu izgradili", kazao je Mišnić.

On je kazao i da u tom gradu već imaju 3 ili 4 ozbiljna investitora koji će radit imale pogone prerade.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније