Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Darko Bulatović, TVCG ]

03. 02. 2020. 10:42 >> 13:16
4

RADNICI METALCA

Plate kasne, proizvodnja zaustavljena

Ne nazire se rješnje za krizu u nikšićkom Metalcu.

Radnici kojima se duguju tri i po zarade okupili su se jutros kod kapije fabrike ogorčeni zbog kašnjenja zarada i prekida proizvodnje, ali i, kako ističu, činjenice da je uporava prekinula svaku komunikaciju sa njima.

Proizvodnja u fabrici je više puta prekidana tokom nekoliko posljednjih mjeseci, a posljednji put stala je 27. decembra prošle godine.

Direktor metalaca Živorad Krsamnović oglasio se prošle sedmice posljednji put kada je kazao da imaju problema sa naplatom potraživanja od kupca njihovih sirovina iz Litvanije.

Radnik Radisav Bulatović podsjetio je da se situacija nije promijenila od kako ih je uprava poslala na odmore 27. decembra, bez trećeg dijela oktobarske plate na koji su tada čekali.

“Nema proizvodnje, plata, sirovine u fabrici, a niko nam se ne obraća kao da ne postojimo. Bilo je nekih kašnjenja u isplati zarada u prošloj godini, ali smo vjerovali obećanjima da će biti bolje i čekali”, rekao je Bulatović.

Radnicima se sada, kako je saopštio, niko od uprave ne obraća, jer ni direktori, ni vlasnik više ne dolaze u Metalac.

Radnik Niko Ćetković podsjetio je na više puta odlagane rokove za početak proizvodnje i rekao da više ne znaju šta mogu očekivati.

”Ne znamo šta da radimo, u isčekivanju smo da, makar, direktori ili vlasnik dođu i kažu nam kakva je sudbina Metalca, odnosno da li je fabrika pred zatvaranjem. Ima nekih obećanja, ali već je drugi mjesec kako ništa ne znamo”, rekao je Ćetković.

Prema negovim riječima, problem je i što radnici angažovani na ugovoreni rok ne znaju da li su još zaposleni, ni da li su okončani disciplinski postupci protiv jednog broja zaposlenih zbog ranijeg prekida rada.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније