Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 09. 2013. 18:37   >>  18:44

PORUKA RADNICIMA KAP-A

Perišić: Nema osnova za žalbu

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić je, reagujući na najavu sudske žalbe Sindikata KAP-a, rekao da Sindikalci ne bi trebali da povlače poteze za koje nemaju osnove.

"To sam uradio prvo zbog toga što su sredstva stambenog fonda odvajana na račun KAP-a kao stečajnog dužnika i ona su bila strogo namjenska. Dakle, to nijesu sredstva koja su se izdvajala na račun Sindikata kao posebnog stranog lica, da bi ih Sindikat mogao potraživati. Dakle, Sindikat u konkretnom slučaju nema legitimitet da traži taj novac, on je samo imao kontrolnu funkciju trošenja tih sredstava, a ona su izdvajana na žiro račun stečajnog dužnika i on je bio dužan, odnosno KAP prije stečaja, da ih namjenski koristi'', rekao je Perišić.

On je kazao da, sve i da je priznao ta sredstva, ona bi se svrstala u treću klasu i pitanje je da li se mogla namiriti iz imovine koja se eventualno, tokom prodaje, unovči. Mnogo je više vjerovatno da bi, kaže Perišić, sindikati mogli ući u parnicu i pokušati tokom parničkog postupka da izdejstvuju odluku koja bi im dala za pravo da ta sredstva tretiraju kao njihova.

''To su dakle bila dva racionalna razloga zbog kojih sam to učinio. Mislim da u dosadašnjem toku postupka nijesam na bilo koji način oštetio ni interese Sindikata ni interese zaposlenih. Bilo bi dobro da Sindikat ne daje ishitrene izjave prije nego što se dobro uvjeri zbog čega sam donio takvu odluku'', poručio je Perišić.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније