Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

30. 01. 2020. 17:40 >> 17:36

CBCG

Fondu isplaćeno 16,3 miliona eura

Fondu za zaštitu depozita je od uvođenja stečaja u Invest banku Montenegro (IBM) do kraja prošle godine isplaćeno 16,3 miliona eura, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

Na sjednici Savjeta CBCG, koja je održana danas, saopšteno je da se radi o 73 odsto ukupne obaveze prema Fondu.

Članovi Savjeta upoznali su se sa izvještajem o toku stečajnog postupka u IBM banci za period od juna do kraja prošle godine.

Stečajni upravnik IBM banke je prezentovao dosadašnje aktivnosti koje su se uglavnom odnosile na unovčavanje imovine i isplatu obaveza prema povjeriocima.

“Sugerisano je da stečajna uprava i u narednom periodu nastavi da ulaže napore kako bi se stečajni postupak odvijao na što efikasniji način i okončao u što kraćem roku”, navodi se u saopštenju.

Savjet je na sjednici razmatrao i usvojio izvještaj o poslovanju i sprovođenju politike CBCG za novembar prošle godine, u kome je konstatovano da su aktivnosti Centralne banke tokom ovog perioda realizovane u skladu sa planiranim obavezama utvrđenim Programom rada CBCG u prošloj godini.

Savjet je razmatrao i druga tekuća pitanja iz svoje nadležnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније