Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

30. 01. 2020. 08:47   >>  08:46

KUSOVAC NAJAVIO

Od septembra fazna izgradnja bulevara u Titvu

U septembru ove godine počinje fazna izgradnja bulevara u Tivtu, a planirano je da saobraćajnica bude završena za dvije do tri godine, rekao je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac.

 

On je u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG) kazao da je izgradnja bulevara faktički već počela, jer su u poodmakloj fazi radovi na gradnji kružnih tokova.

"U planu su tri kružna tok, dva su već u poodmakloj fazi, a treći bi uskoro trebalo da počne gradnja. Vrijednost radova za tri kružna toka je oko 1,2 miliona eura, a ukupna vrijednost bulevara oko 10 miliona", kazao je Kusovac.

Podsjetio je na neizostavnu pomoć Vlade Crne Gore u iznosu od četiri miliona eura, predviđenih za ovu godinu.

"Bulevar će se graditi dvije do tri godine. Ova tri kružna toka završćemo do marta, kako bi se rasteretila turistička sezona koja je na pragu. Od septembra počinje fazna izgradnja bulavera, a očekujemo da bude gotov za dvije tri godine", rekao je Kusovac.

Što se tiče sportskog centra u Tivtu, on je rekao da je u pitanju dvorana sa zatvorenim bazenom, a vrijednost projekta je više miliona eura.

"Ovo su dvije kapitalne investicije koje će obilježiti rad lokalne uprave", rekao je Kusovac, navodeći da je u saznanju da će od septembra ove godine početi izgradnja bulevara od Jaza do Tivta.

Kapitalni budžet Tivta je oko 13 miliona, kaže Kusovac, što znači da u 2020-oj godini, osim projekata poput bulevara i sportskog centra, planiraju izgradnju doma za stare, rekonstrukciju i modernizaciju saobraćajnica, javne rasvjete, FK Arsenal...

Između ostalog, rekao je da su projekti poput Porto Montenegra i Luštice promijenili izgled tog dijela Crne Gore.

"Nekada i sada Tivat, Arsenal je imao svoju jednu priču, koja nije u perspektivu imala razvojnu dimenziju. Dolaskom strateških investitora Tivat ima svoju pravu razvojnu dimenziju, turistički i svaki drugi procvat. Porto Montenegro u zadnjih deset godina uložio je preko 640 miliona eura, gdje svojom strategijom razvoja za narednih deset godina treba da investira još 500 miliona", kazao je Kusovac.

On kaže da su investicije Luštice Development i Porto Montenegra teške oko dvije milijarde eura. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније