Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

11. 01. 2020. 15:59   >>  19:08 1

PROGNOZA SB

CG ekonomija u ovoj godini će rasti 3,1 odsto

Svjetska banka (SB) je u najnovijim globalnim prognozama povećala procjenu rasta crnogorske ekonomije za ovu godinu 0,7 procentna poena, na 3,1 odsto.

SB je u junu prognozirala rast crnogorskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ovu godinu od 2,4 odsto.

SB je u najnovijem januarskom izvještaju, pod nazivom Globalne ekonomske perspektive, u koji je agencija Mina-business imala uvid, povisila prognozu rasta za prošlu godinu na tri odsto, sa ranije prognoziranih 2,9 odsto.

Iz te međunarodne finansijske institucije su saopštili da bi rast ekonomije u narednoj godini trebalo da iznosi 2,8 odsto, što je 0,5 procentna boda više u odnosu na junsku prognozu.

SB je prognozirala rast crnogorske ekonomije u 2022. godini od 3,2 odsto.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније