Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 02. 2013. 14:33   >>  14:29

SKUPŠTINA

Bez rasprave o setu zakona DF-a

U Skupštini danas nije raspravljano o setu zakona poslanika Demokratskog fronta sa predlozima interventnih antikriznih mjera, jer prethodno nije usvojen dnevni red.

Za usvajanje dnevnog reda na vanrednom zasjedanju Skupštine, koje je trajalo desetak minuta, glasala su 32 poslanika, 41 iz vladajuće koalicije je bio protiv dok je potpredsjednik Skupštine, Željko Šturanović, bio uzdržan.

Poslanik DF-a, Goran Danilović je, prije glasanja o dnevnom redu kazao da, s obzirom na to da se radi o vrlo konkretnim stvarima, ne bi voljeli da dođu u poziciju da se poslanici danas "ćutke raziđu".

Na dnevnom redu je bila Deklaracija o ubrzanom razvoju energetike kao resursa i 13 predloga zakona, odnosno izmjena i dopuna postojećih.

Trebalo je da se raspravlja i o izmjenama i dopunama zakona o porezu na upotrebu motornih vozila, plovnih objekata, vazduhoplova i letilica i na promet nepokretnosti, o koncesijama, o akcizama, o igrama na sreću, poreza na dohodak fizičkih lica, državnoj revizorskoj instituciji, zakona o radu, o centralnoj banci Crne Gore, poreza na dobit pravnih lica i lokalnoj samoupravi. Na dnevnom redu je bio i Predlog zakona o crnogorskoj razvojnoj banci.

Suština predloženih izmjena zakona o porezu na dohodak građana je oporezivanje visokih plata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније