Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 09. 2013. 16:41 >> 16:41

NE ODUSTAJU

Radnici "Albone" ne napuštaju prostorije

Radnici trgovinske kompanije Albona u Nikšiću neće prekidati danonoćna dežurstva u prodavnicama, zatvorenim po nalogu Poreske uprave, u koje su u srijedu ušli nezadovoljni zbog dešavanja u firmi, neisplaćenih šest zarada i nepovezanog staža.

Radnici su danas ispred upravne zgrade Albone u Nikšiću u bučnoj atmosferi tu odluku saopštili izvršnom direktoru Miroslavu Marinkoviću uz brojne optužbe što se firma nalazi pred mogućom likvidacijom.

Radnici su kazali da su ih mjesecima držali u neizvjesnosti, najavljujući dobijanje kredita za oporavak firme, regulisanje pitanja sa ruskim vlasnikom, do poslednje vijesti da Albonu preuzima Industrija mesa Goranović, a od svega, kako su ocijenili, ostala je samo prazna priča.

Marinković je dodao da su i sami očekivali da će Albona brzo izaći iz krize, jer su imali obećanje banke sa će uspjeti da dobiju kredit, kojim bi bila skinuta blokada i omogućeno poslovanje.

"Banka nije željela da nam obezbijedi novac na blokirani račun, pa smo povlačili druge poteze, radili program mjera, kao što je bilo i sa Industrijom mesa Goranović, ali onda kod komitenata uslijedi neka nepremostiva preperka", poručio je Marinković.

Govoreći o nerealizovanom ulasku Goranovića on je kazao je da je to uslijedilo jer nijesu mogli toj kompaniji izdati opremu, zato što je pod blokadom.

"Ni banka im je nije mogla prodati zato što je nije zaplijenila i nije iscrpila sva sredstva naplate", tvrdi Marinković.

Preostaje, kako je kazao, samo čekanje, jer je rok za žalbe 15 dana od datuma pečaćenja objekata.

"Inspekcija je i dalje u Alboninim objektima, koja je uz njihovo pečaćenje, plijenila i depozite, a firma je dobila i rješenje o prestanku rada, što znači da i zaposlenima prestaje obaveza dolaska na posao ”, naveo je Marinković.

Prema njegovim riječima, uprava Albone obratila se Ministarstvu finansija i PU od kojih su zatražili hitne odgovore i preporuke kako da postupe u situaciji prouzrokovanoj pečaćenjem svih marketa firme.

Albona u Nikšiću ima 14 radnji i jednu u Plužinama u kojima je zaposleno oko 200 radnika. Osnivač i donedavni većinski vlasnik Albone je Radenko Lučić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније