Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, objavila B.B. ]

28. 12. 2019. 22:34 >> 22:38

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

Apel trgovcima da ne rade za praznične dane

Uprava za inspekcijske poslove apelovala je na sva preduzeća, koja se bave trgovinom na veliko i malo, da ne rade 1. i 2. januara koji su shodno odredbama Zakona o unutrašnjoj trgovini, propisani kao neradni dani.

"Apelujemo na sva preduzeća, koja se bave trgovinom na veliko i malo da poštuju Zakon o unutrašnjoj trgovini kojim je propisano da se trgovina ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika", navodi se u saopštenju Uprave.

Oni su podsjetili trgovce, na koje se odnosi navedeni zakon, da ne rade tokom prazničnih dana, te podsjetili da će se za nepoštovanje ove obaveze, pored novčanih kazni, primjenjivati i propisana upravna radnja koja podrazumijeva zatvaranje prodajnog objekta ili drugog prodajnog mjesta za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen navedenim zakonom.

Izuzetno od tog člana Zakona, nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika trgovina na veliko i malo može se obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Kako ističu u Upravi, trgovina na veliko i malo može se obavljati na pijacama, štandovima - tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovima i kioscima u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela, kao i skladištima za trgovinu na veliko.

Specijalizovanim prodavnicama ili kioscima smatraju se prodavnice, odnosno kiosci u kojima se obavlja prodaja pretežno jedne vrste robe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније