Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 09. 2013. 17:34   >>  17:33

KOLAŠIN I MOJKOVAC

Husović: Urađeno više od planiranog

U radnoj posjeti opštinama Kolašin i Mojkovac danas je boravila delegacija Vlade Crne Gore na čelu sa potpredsjednikom Rafetom Husovićem. Pored potpredsjedika Husovića delegaciju su činjeli ministar poljoprivrede Petar Ivanović, te predstavnici Direkcije za javne radove Mijo Peruničić i Direkcije za saobraćaj Nina Vujošević.

Dobra saradnja Vlade i dvije opštine ogleda se u realizaciji svih dogovorenih projekata te podršci koju će Vlada obezbijediti u narednoj godini za razvojne projekte koji budu usmjereni ka kapitalnom budžetu, kazao je potpredsjednik Vlade Rafet Husović.

„Zato je prvenstveni cilj današnjih posjeta što bolje planiranje budžeta za narednu godinu. Uvjerili smo se da je u obje opštine u ovoj godini urađeno više od planiranog tako da podrška Vlade neće izostati ni u narednom periodu. Posebnu pažnju posvetićemo saniranju tri kritične tačke na rijeci Tari koja prijeti da odnese dobar dio plodnog zemljišta na tim područjima. Na podršku Vlade naići će i izgradnja Industrijske zone koja će obezbijediti nova radna mjesta u Kolašinu“, saopštio je Husović.

Predsjednik Kolašina Darko Brajušković, posjetu visoke delegacije ocijenio je kao veoma sadržajnu, temeljnu i ozbiljnu tokom koje su se svi učesnici fokusirali na najznačajnije projekte koje treba realizovati u budućnosti.

Prema riječima ministra Ivanovića otvorena su pitanja projekata koje treba realizovati tokom naredne dvije, dok su planirani projekti uspješno realizovani.

„Priotitet je rješavanje kvalitenog vodosnabdijevanja na teritoriji cijele opštine Mojkovac. Takođe, neophodno je u oblasti šumarstva uvesti više reda uz povećanje koncesija. Projekat obezbjeđivanja solarnih panela za katune rezultirao je sa 18 takvih instalacija na mojkovačkim planinama koje će biti uvećane u narednom periodu. Dio opreme projekta „Mašinski prsten“ može i treba da se iskoristi, na najbolji način, za potrebe lokalne infrastrukture u čemu je danas postignut dogovor. Bitno je poljoprivredno zemljište kvalitetnije valorizovati bilo kroz kooperaciju ili javne tendere kako bi se poljoprivredna proizvodnja u opštini podigla na značajniji nivo“, saopštio je Ivanović.

Predsjednik opštine Mojkovac Dejan Medojević, među buduće prioritete vidi u vodoprivredi.

„Narednih dana planiramo da počnemo izgradnju vodovoda Slatina i da završimo vodovod u Karauli i Pržištima. Veoma je važna podrška koju smo dobili od Evropske komisije i ministra Ivanovića u realizaciji projekta Sinjajevina koji  Mojkovac ostvaruje sa još četiri opštine“, istakao je Medojević, ocijenivši veoma korisnim današnju posjetu predstavnika Vlade koja će, kako je kazao, obilovati dobrim rezultatima na dobrobit građana Mojkovca.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније