Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

20. 12. 2019. 10:42 >> 10:57

SDP

Nema rasprave o referendumu za Aerodrom Tivat

Odbornička DPS većina u Tivtu odbila je danas da u dnevni red sjednice lokalnog parlamenta, uvrsti razmatranje predloga SDP za održavanje opštinskog referenduma na kojem bi se građani izjasnili da li su za ponuđeni model valorizacije Aerodroma Tivat.

Kako je saopšteno iz SDP-a, DPS je na taj način pokazao što misle o 840 sugrađana Tivta, koji su, u skladu sa zakonom, tražili da se izjasne o sudbini  najvažnijem preduzeću u našem gradu.

"Naša želja je bila da se o Tivtu pitamo mi u Tivtu, a ne moćnici iz Podgorice, ali izgleda je za naš lokalni DPS bitnije što misli neko iz drugog grada, nego Tivćani i Tivćanke", poručuju iz SDP-a.

Kažu da je na drugoj strani Predlog rezolucije o očuvanju Aerodroma Crne Gore, koji je takođe predložila SDP, uvršten u dnevni red Skupštine Crne Gore i biće danas razmatran u državnom parlamentu.

"Da preciziramo, o Aerodromu Tivat će raspravljati državna Skupština, ali gospoda iz DPS Tivat misle da je to pitanje nevažno za tivatsku, tako da ono nije među 62 predložene tačke dnevnog reda na današnjem zasijedanju", stoji u saopštenju SDP-a. 

Ipak poručuju da će se referendum o Aerodromu održati, uprkos, kako navode, pstrukcijama i protivljenju.

"Zato što je to nepodijeljena želja svih naših sugrađana, bez obzira kojoj partiji da pripadaju. Gospodo iz tivatskog DPS-a volju građana ne možete zaustaviti i volju građana ćete morati poštovati!", poručuju iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније