Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila:M.M ]

18. 12. 2019. 14:22 >> 14:31

U PARIZU

Božović član komisije Međunarodne trgovinske komore

Vesko M. Božović, predsjednik Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore izabran je za člana komisije Međunarodne trgovinske komore za arbitražu i alternativno rješavanje sporova, čije je sjedište u Parizu.

Komisiju sačinjavaju članovi iz više od 90 zemalja, uključujući advokate, arbitre, profesore pravnih nauka i oni su svi stručnjaci za međunarodno rješavanje sporova. Ključna misija ove Komisije je da donosi izvještaje i smjernice o pravnim, proceduralnim i praktičnim aspektima rješavanja sporova.

Komisija ima i istraživačku misiju, pošto predlaže novu politiku i sredstva za inoviranje i promovisanje efikasnog, isplativog rješavanja arbitražnih sporova.

Komisija takođe raspravlja i doprinosi izradi predloženih revizija, pravila u arbitražnom postupku pred Arbitražnim sudom Međunarodne Privredne komore. Arbitražni sud MPK je jedan od najznačajnih i najveći arbitražnih sudova u svijetu, pred kojim se godišnje rješava preko 800 sporova. Aktivnosti ove Komisije obuhvataju i izradu i odobravanje pravila o medijaciji Međunarodne privredne komore, pravila eksperata i pravila Odbora za sporove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније