Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

16. 12. 2019. 11:58   >>  16:38 1

MARKOVIĆ SMATRA

Valorizacija Aerodroma nema alternativu

Premijer Duško Marković saopštio je tokom posjete Tivtu da razvoj i valorizacija Aerodroma Crne Gore, uključujući i Aerodrom Tivat, nema alternativu. To je, smatra Marković, pitanje razvoja, a ne političkih razlika

Menadžment Aerodroma Crne Gore, predvođen Odborom direktora, prema mišljenju Markovića, u ove tri godine je postigao više nego ikada ranije.

"Zbog svega toga, od koncesije očekujem mnogo, a u Tivtu novu aerodromsku infrastrukturu sa vodnim terminalom. Dakle, novi kvalitet i vrijednost za građane i državu", rekao je Marković.

On je rekao da je nakon uspješnih ulaganja u kulturu, obrazovanje i sport sada prioritet saobraćaj.

"Čestitam i na opredjeljenju da se više uradi i na društvenoj i sportskoj infrastrukturi. Tivat može biti primjer drugim opštinama", navodi se na Tviter nalogu Vlade Crne Gore.

Marković je rekao da je opredjeljenje Vlade da u Boki kotorskoj imamo i jedan moderan zdravstveni objekat namijenjen građanima i turistima.

"To je potreba građana i to iziskuje činjenica da je Crna Gora pozicionirana kao elitna turistička destinacija", rekao je Marković.

Premijer će, kako je najavljeno iz Vlade, razgovarati sa rukovodstvom Opštine, obilježiće početak izrade kružnog toka i obići lokalne institucije kulture, gradilište Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i novu saobraćajnicu od Solila do kružne raskrsnice za Pržno.

 

Marković: Tivat može biti primjer drugim lokalnim samoupravama

Marković je ocijenio danas na kraju radne posjete Tivtu da dobro organizovana i uspješna opština vodi računa i o potrošnji i o razvoju i da može biti primjer drugim lokalnim samoupravama.

„Danas sam bio u opštini koja je dobro organizovana, koja vodi računa ne samo o razvoju nego vodi računa i o potrošnji, opštini koja ima svoj finansijski i razvojni potencijal. Sve čestitke predsjedniku Opštine i njegovom timu. …U Tivtu se ne razmišlja samo o novim hotelima, novim rizortima, saobraćajnoj infrastrukturi koja ih prati, nego i o razvoju koji se tiče i svakog građanina i njegovih ukupnih potreba. Sve čestitke na tome“, naveo je Marković na kraju radne posjete Tivtu.

Marković je rekao novinarima da je na sastanku sa predsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem, predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Novoselom i njihovim saradnicima analizirano šta je opština Tivat uradila u protekle tri godine u mandatu ove vlade te da je bilo riječi i o zajedničkim planovima za budućnost, kako bi bio nastavljen ovako dinamičan i dobar razvoj saobraćajne društvene, komunalne i socijalne infrastrukture i kako bi na tom planu bilo urađeno i više.

Premijer i predsjednik Opštine su simbolično označili početak izgradnje kružnog toka na ulazu u grad, obišli obnovljene ustanove kulture, gotovo završeni Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Seljanovu i novoizgrađenu saobraćajnicu od Solila do raskrsnice za Pržno.

Marković je izrazio zadovoljstvo načinom na koji djeluje lokalna samouprava u Tivtu i u smislu određivanja prioriteta.

„U Tivtu se otvaraju sadržaji koji su potreba građana kao što je Centar za kulturu, JU Muzeji i galerije, novi objekat Crvenog krsta, novi Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama. Dakle to su objekti koji zahtijevaju nova zapošljavanja“ – rekao je premijer.

Predsjednik Opštine Tivat je rekao novinarima na kraju posjete da je upoznao predsjednika Vlade sa svim projektima, i da je lokalno rukovodstvo dobilo podršku za dalje aktivnosti.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније