Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

13. 12. 2019. 15:24   >>  15:38 3

ORLANDIĆ NURKOVIĆU

Aerodromi kompanija koja ostvaruje rekorde

Aerodromi Crne Gore su od početka funkcionisanja uplatili državi Crnoj Gori i opštinama Podgorica i Tivat 82 miliona eura, kazao je izvršni direktor tog preduzeća Danilo Orlandić.

Orlandić je odgovorio ministru saobraćaja Osmanu Nurkoviću, koji je juče kritikovao menadžment Aerodroma.

Nurković je juče kazao da se JP Aerodromi Crne Gore ne daju u zakup zato što nema novca za njihov razvoj, već zbog toga što to preduzeće nema kvalitetan menadžment, koji bi znao da njima upravlja i da ga razvija.

"Vjerujem da Vam nije namjera da Vašim izjavama o Aerodromima Crne Gore narušavate imidž ovog preduzeća, posebno u predkoncesionom periodu, za koji se toliko zalažete. Investitori koje očekujete treba da znaju da je ovo snažno i visokoprofitno preduzeće najzdravije i najuspješnije u Vašem resoru. Bez namjere da se upuštam u medijsku raspravu, ali zarad javnosti, ukazaću na rezultate koje je postigao „menadžment bez vrlina", poručio je Orlandić u odgovoru.

On ističe da je u odnosu na 2016. godinu 800.000 putnika više, a profit udvostručen u odnosu na 2017. godinu i iznosi 10 miliona eura prije oporezivanja.

Na tivatskom aerodromu ljetos je počeo sa radom Terminal 2, kroz koji prolazi toliko putnika da će, kako navodi Orlandić, višemilionska investicija biti isplaćena u narednoj godini.

“Ističem da ćemo na inicijativu ovog menadžmenta napokon riješiti četrdesetogodišnje pitanje noćnih letova na Aerodromu Tivat – nadamo se uspješno”, naveo je Orlandić.

Uspjeli su, kaže Orlandić, da ispregovaraju i uvedu 35 novih linija, što je od ogromnog značaja za razvoj turizma ove države, ali i društva uopšte.

“Neki od giganata avio industrije u svijetu posluju s crnogorskim aerodromima, poput Lufthansa-e, Turkish Airlines-a, Austrian Airlines-a, LOT-a, kao i tri najveće low cost kompanije u Evropi: Ryanair, Wizzair i Easyjet”, ističe Orlandić.

Podsjetića, da Odbor direktora ACG bira i razrješava Vlada Crne Gore, na predlog ministra, dakle Nurkovića lično.

“Pored najvažnijih odluka koje ove tijelo donosi, Odbor bira i razrješava izvršnog direktora i ja lično vjerujem da su članovi Odbora direktora zajedno sa izvršnim menadžmentom opravdali povjerenje koje nam je ukazala ova Vlada. Na kraju, naša je želja da uz iskrenu saradnju budemo kompanija koja ostvaruje rekorde, podiže nivo usluge i broj putnika, uzdiže Crnu Goru kao turističku destinaciju, uredno plaća poreze i doprinose iz sopstvenog poslovanja, a ne na račun građana”, zaključio je Orlandić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније