Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O. Z. ]

09. 12. 2019. 15:55 >> 15:58

SAVJET ZA KONKURENTNOST

Digitalna transformacija velika šansa za privredu

Savjet za konkurentnost snažno je podržao inicijativu privrednih udruženja za formiranje koordinacionog i savjetodavnog tijela za digitalnu transformaciju.

Savjet za konkurentnost razmotrio je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, više dokumenata iz oblasti digitalizacije.

"Koordinaciono i savjetodavno tijelo za oblast digitalne transformacije, o čijem je obrazovanju danas postignuta apsolutna suglasnost, trebalo bi da uključi predstavnike Vlade, privrede i naučno istraživačke i akademske zajednice sa zadatkom doprinosa kreiranju normativnih pretpostavki i moderne informatičke infrastrukture, podizanja nivoa informatičke pismenosti i bezbjednosti, podrške start-up eko sistemima, te neophodnim reformama u oblastima ekonomije, prosvjete, zdravstva i dr", saopšteno je iz Vlade.

Konstatovano je, kako se navodi, da uspješna digitalna transformacija predstavlja veliku šansu za privredu što se pokazalo na primjeru više malih država.

Predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković konstatovao je da dalji razvoj crnogorske ekonomije i društva podrazumijeva digitalizaciju i to kao razvojnu i transformacionu politiku te da digitalna transformacija predstavlja jednu od najvažnijih politika Vlade u predstojećem razdoblju.

Saopšteno je da se Savjet upoznao sa Informacijom o realizaciji zaključaka sa prethodnih sjednica Savjeta za konkurentnost koja je pokazala da je većina zaključaka realizovana ili je realizacija u toku.

"Usvojen je Plan rada Savjeta za konkurentnost za 2020. godinu kojim je određene četiri teme – po jedna za svaki kvartal naredne godine: Povećanje stope aktivnosti na tržištu rada, Poslovni ambijent, Siva ekonomija i Inovacije", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније