Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

06. 12. 2019. 12:44   >>  12:43

PORESKA UPRAVA

Pratiće regularnost rada tokom zimske sezone

Poreska uprava (PU) će pratiti regularnost rada obveznika tokom zimske turističke sezone, saopštili su njeni predstavnici.


Iz PU su kazali da zimska turistička sezona predstavlja period u kojem zbog povećanog broja turista intenzivira privredna aktivnost.

“Zbog toga će i aktivnosti PU u narednim mjesecima biti usmjerene na povećanje stepena poštovanja poreskih propisa kod obveznika čiji biznis je dio zimske turističke ponude Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

PU je, kako su kazali, pripremila kapacitete svojih servisnih službi radi pružanja potrebne logistike i stručnih savjeta poreskim obveznicima, a izrađen je i Informator koji sadrži odgovore na najčešća pitanja, kako bi se olakšalo poslovanje privrednicima.

To se posebno odnosi na one koji počinju biznis, obavljaju sezonsku djelatnost ili se bave ugostiteljskom i djelatnošću izdavanja privatnih smještajnih kapaciteta.

“I poreska inspekcija će u narednim mjesecima pratiti regularnost poslovanja poreskih obveznika sa aspekta registrovanja djelatnosti, evidentiranja prometa i zapošljavanja radne snage, kod djelatnosti koje su prepoznate kao visokorizične i na osnovu rizika utvrđenog kod pojedinačnih poreskih obveznika, a sve u cilju suzbjanja sive ekonomije”, rekli su iz PU.

S obzirom da zimski period tradicionalno obilježavaju manifestacije zabavnog karaktera u periodu novogodišnjih praznika u ugostiteljskim objektima i na gradskim trgovima, kao i bogata ponuda u zimskim turističkim centrima tokom sezone skijanja, i aktivnosti PU će biti intezivne, kako u sjevernoj regiji, tako i u primorskim opštinama i na teritoriji Glavnog grada.

“Imajući u vidu navedeno, kao i najavljenu uspješnu zimsku sezonu, očekuje se da će najveći dio privrednika koji posluju u tursitičko-ugostiteljskom sektoru dobrovoljno poštovati poreske propise i da će zimska turistička sezona opravdati fiskalni potencijal koji posjeduje, kroz uspješnu naplatu javnih prihoda”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније