Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 12. 2019. 12:39 >> 12:39

POSJETA PKCG

Kotor i Novi rade na privlačenju investicija

Opština Herceg Novi pripremila je "Mapu investicija" koja pokazuje riješenost lokalne samouprave da dodatno valorizuje ne samo priobalni dio opštine, već i zaleđe dok Opština Kotor radi na uređenju ambijenta za poslovanje.

Delegacija Privredne komore Crne Gore posjetila je opštine Herceg Novi i Kotor i sa njihovim čelnicima razgovarala o mogućnostima unapređenja ambijenta za poslovanje.

Herceg Novi napravio mapu investicija

Opština Herceg Novi pripremila je "Mapu investicija" koja, kao navode iz PKCG, pokazuje riješenost lokalne samouprave da dodatno valorizuje ne samo priobalni dio opštine, već i zaleđe.

"Lokalna samouprava se trudi da ekspeditivno rješava zahtjeve privrede i u najkraćem roku izdaje dozvole za rad", kazao je predsjednik opštine Stevan Katić na sastanku sa delegacijom Komore.

On je istakao da se na ovom području realizuju ili su planirane značajne kapitalne investicije u turizmu, koje prate ulaganja opštine u komunalnu infrastrukturu.

Predsjednik PKCG Vlastimir Golubović predstavljajući aktivnosti Komore na kreiranju poslovnog ambijenta kazao je da je ta ova asocijacija u 2019. godini razmotrila više od 50 propisa.

"Nijedan propis koji utiče na poslovanje ne može biti usvojen ukoliko privreda, preko Komore, o njemu nije dala mišljenje", rekao je Golubović.

Kotor intenzivno uređuje ambijent za oslovanje

Lokalna samouprava Kotora, u saradnji sa Privrednom komorom, intenzivno će raditi na unapređenju uslova za poslovanje preduzeća, ocijenjeno je tokom sastanka delegacije Privredne komore Crne Gore sa predsjednikom Opštine Kotor Željkom Aprcovićem i saradnicima.

"Radićemo na suzbijanju svih biznis barijera i biti istinski servis privrednicima Kotora. Opština Kotor ima u planu da bude dio procesa sertifikacije po BFC standardu, koji stiču lokalne samouprave sa povoljnim ambijentom za poslovanje", naveo je Aprcović.

On je istakao partnerski odnos sa lokalnim privrednicima. Najavio je da će se, početkom naredne godine, u saradnji sa Komorom, održati sastanak, na kojem će privrednici imati priliku da iznesu svoje zahtjeve prema lokalnoj samoupravi.

Golubović je ukazao na značajnu ulogu te institucije u kreiranju povoljnog ambijenta za poslovanje privrednih subjekata.

"Privreda insistira na proširenju poreske osnovice i smanjenju opterećenja za poslovanje preduzeća na lokalnom i državnom nivou. Zajedničkom borbom protiv sive ekonomije možemo doprinijeti tom cilju, a time i većim prihodima za opštine i državu", istakao je Golubović.

Privredni subjekti sa teritorije opštine Kotor u 2018. godini iskazali su ukupan prihod od 267,9 miliona eura, što je za 2,3% više u odnosu na prethodnu godinu, uz dobit od 19 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније