Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 12. 2019. 10:43 >> 10:41
2

URA POZIVA VLADU

U Aerodromima uspostaviti profesionalni menadžment

Davanje Aerodroma u koncesiju je katastrofalan, neodgovoran i sebičan potez Vlade, ocijenili su iz Građanskog pokreta URA. Pozivaju Vladu da odustane od te namjere te da u toj firmi uspostavi rofesionalni, a ne partijski menadžment, koji bi sproveo modernizaciju i širenje kapaciteta, čime bi, kako su kazali, bila uvećana i profitabilnost Aerodroma Crne Gore.

Iz te partije tvrde da Vlada davanjem Aerodroma pod koncesiju time želi da pokrije budžetske rupe.

"Jer ko bi normalan i odgovoran bio spreman da proda sopstvenu kuću, da bi mogao da se baškari po skupim restoranima i pije šampanjce koje ne može priuštiti, sem ekonomskih magova iz Vlade, koji su sebe toliko finansijski obezbijedili, stanovima, satovima, automobilima i oročenim milionima, pa znaju da neće dijeliti sudbinu svih građana kada dođe do neizbježnog sloma javnih finansija, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA tvrdi da ovakvo postupanje Vlade ubrzava put u ekonomsku propast Crne Gore.

"Nema nikakvih valjanih razloga da država da Aerodrome na upravljanje koncesionarima, jer bi modernizacija i proširivanje kapaciteta zračnih luka u Crnoj Gori mogla da se izvede pomoću kredita koje bi Aerodromi mogli da servisiraju", ukazuju iz pokreta URA.

Ističu da je ključni problem Aerodroma bio u tome što je "takav vrijedan resurs, predat na upravljanje menadžmentu iz SD-a, koji su nemilice zapošljavali svoje partijske kadrove bez obzira na realne potrebe poslovanja".

"Umjesto odgovornog odnosa, zapošljavanja profesionalnog menadžmenta i strategijska ulaganja u razvoj Aerodroma, trebalo je iste dati Socijaldemokratama i DPS-u, ne bi li decenijama uhlebljivali svoje partijske kadrove. Umjesto da imamo razvijene Aerodrome, koji ostvaruju daleko veće profite, imamo zarobljeno preduzeće opterećeno partijskim vojnicima, koje se bori za normalno funkcionisanje. Potrebno je srediti Aerodrome i radikalno promijeniti način rada u njima, a ne prodati ih nekome ko će to isto uraditi – samo za svoj džep", navodi se u saopštenju GP URA.

Iz te partije još jednom pozivaju Vladu da "odustane od namjere da 'porodično srebro prodaje za kockarske dugove', već da se u Aerodromima uspostavi profesionalni, a ne partijski menadžment, koji bi sproveo modernizaciju i širenje kapaciteta, čime bi i bila uvećana i profitabilnost Aerodroma Crne Gore".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније