Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

25. 11. 2019. 11:38 >> 15:25
2

MARKOVIĆ UVJEREN

U Danilovgrad će se dolaziti iz drugih gradova

Premijer Duško Marković, predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević i vlasnik kompanije Voli Dragan Bokan položili su kamen temeljac za gradnju hipermarketa Voli.

 

Premjer Marković rekao je da vjeruje da će objekat biti dobra prilika za biznis te kompanije, ali i podsticajna investicija za druge investitora.

"Danilovgrad je danas primjer drugim lokalnim zajednicama u smanjenju biznis barijera. Zamislite ovaj grad kad se završi rekonstrukcija starog puta od Podgorice i kad završimo bulevar. Od Danilovgrada će se do Aerodroma ići bulevarom", rekao je Marković.

U Danilovgrad će se, kako je rekao, dolaziti iz drugih gradova, pa i iz Podgorice.

"Obišli smo radove na sanaciji dalekovoda Slap. 380 dalekovodnih stubova se mijenja, rekonstruišu se trafostanice. Obišli smo radove na stadionu. Dobijamo velelepni sportski sadržaj, pa vjerujem da ćemo ovdje gledati evropske klubove", kazao je Marković.

Pohvalio je napore opštine u stabilizaciji javnih finansija, te ispunjenje obećanja da će smanjiti opštinski dug.

Odluka da se Zeta proglasi parkom prirode je, kaže Marković, odluka budućnosti: "Na sceni je vrijeme da čuvamo naše resurse. Vlada će naredne sjednice prihvatiti tu odluku SO Danilovgrad".

Čelnica danilovgradske opštine istakla je da je ovo značajan dan za taj grad, jer će biti otvorena nova radna mjesta: "Stvaraćemo uslove da smanjimo biznis barijere".

Podsjetila je da je stopa nezaposlenosti četiri odsto niža u Danilovgradu u odnosu na državni prosjek.

Bokan je rekao da se postavljanjem kamena temeljca počinje gradnja hipermarketa. Potrudili su se, kaže, da stanovnicima Danilovgrada ponude što reprezentativniji objekat, koji će se graditi u dvije faze.

"Prva faza će biti hipermarket, spoj inovativnih rješenja i bogate ponude proizvoda. Sigurni smo da će biti zadovoljene potrebe potrošača", rekao je Bokan, navodeći da je kompletna investicija vrijedna osam miliona.

To će, kako je rekao, biti prilika za zaposlenje 120 građana Danilovgrada.

Marković je tokom posjete Danilovgradu rekao da ta lokalna samouprava ima podršku Vlade Crne Gore za sve što rade, te da opština može biti primjer kako da se na održiv način iskoriste resursi.

"Danilovgrad je opština koja može biti primjer kako na održiv i kvalitetan način iskoristiti resurse za dobrobit građana i države. Podrška za sve što radite", rekao je Marković.

Marković je danas obišao i dalekovod Slap, čijom će rekonstrukcijom vrijednom dva miliona eura, koja je počela ovog mjeseca, oko 1.400 domaćinstava u Bjelopavlićima dobiti kvalitetno i pouzdano snabdijevanje električnom energijom.

Širom Crne Gore u rekonstrukciju mreže ulaže se 82 miliona eura.

Premijer Marković, ministarka ekonomije Dragica Sekulić, predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Dejan Savićević i direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović obišli su i rekonstruisani stadion u koji je uloženo 1.400.000 eura.

U sklopu najvećeg infrastrukturnog projekta koji je pokrenuo Fudbalski savez Crne Gore, postavljeni su na ovom stadionu reflektori čime je danilovgradski stadion postao šesti u Crnoj Gori na kojem je moguće odigravanje utakmica u večernjim terminima.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније