Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

25. 11. 2019. 13:44   >>  15:45 9

PRETKVALIFIKACIONI TENDER

Za Aerodrome stiglo sedam ponuda

Na pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore prijavilo se sedam kompanija.

Pijavili se su kompanije iz Indije, Koreje, tri turske kompanije, kao i jedna kompanija iz Irske. Neke od tih kompanija su se prijavile kao konzorcijum više firmi.

Vlada je u skladu sa Zakonom o koncesijama, na predlog Ministarstva saobraćaja i pomorstva, usvojila koncesioni akt za dodjelu koncesije za Aerodrome Crne Gore, odnosno međunarodne aerodrome Podgorica i Tivat, konkurentski izabranom najboljem ponuđaču, koji će osnovati i registrovati preduzeće sa sjedištem u Crnoj Gori za obavljanje koncesione djelatnosti.

Ministar saobraćaja Osman Nurković kazao je za RTCG da će nakon otvaranja ponuda uslijediti period od mjesec dana kad će biti poznato koje kompanije mogu ići u proces klasičnog tendera.

"Mi ćemo vidjeti koje se kompanije interesuju, i koje su kompanije ispunile uslove za pretkvalifikaiju, odnosno koje su kompanije stekle uslove da ih u narednom periodu mi pozovemo da dostave svoju ponudu. Od danas, od prijema dokumentacije, do rješavanja po pristigloj dokumentaciji treba da prođe 30 dana", rekao je Nurković,

Na kraju će, kako je rekao, objaviti spisak kompanija koje su se pretkvalifikovale, nakon čega će uputiti poziv za dostavljanje ponuda.

"U prethodnom periodu iskazalo se veliko interesovanje, i očekujem da referentne kompanije dostave ponude i očekujem od svega veliki benefit. Rekli smo da je potrebno da je potrebno da se uplati najmanje 100 miliona eura, avansna uplata budžetu države Crne Gore, da deset posto ukupnog prihoda se izdvoji kao godišnja koncesiona naknada državi, da se uloži najmanje 80 miliona u prve tri godine u investicije, odnosno 200 miliona najmanje tokom cijelog perioda koncesije", rekao je Nurković.

Podsjećamo, SDP traži da se Skupština Crne Gore na prvoj narednoj sjednici izjasni o Rezoluciji kojom se traži da Vlada odustane od najavljenog modela zakupa Aerodroma.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније