Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

08. 11. 2019. 09:45 >> 09:45

PORESKA UPRAVA

Poreski obveznici da prijave izmjene u registracionim podacima

Poreska uprava (PU) podsjetila je sve poreske obveznike na obavezu prijavljivanja izmjena u registracionim podacima u skladu sa Zakonom o poreskoj administraciji.

"PU podsjeća poreske obveznike da član 33 tog Zakona propisuje obavezu obavještavanja poreskog organa o svim promjenama podataka upisanih u registar koje nastanu u toku poslovanja i to u roku od 15 dana od dana nastanka promjene", navodi se u saopštenju PU.

S obzirom da jedan broj obveznika nije ažuran u prijavljivanju podataka o kontakt telefonu, elektronskoj pošti i adresi poslovanja, PU je pozvala sve poreske obveznike da kroz Jedinstvenu prijavu za registraciju (JPR obrazac) u najkraćem roku dostave eventualne izmjene registracionih podataka, kao i da to učine prilikom svake buduće izmjene.

"Imajući u vidu neophodnost vođenja tačne i precizne evidencije o poreskim obveznicima, PU će zbog nepoštovanja navedene zakonske obaveze primjenjivati kaznene mjere, koje predviđaju novčanu kaznu u iznosu od hiljadu do 15 hiljada eura za kompanije, odnosno od 500 do šest hiljada eura za preduzetnike", dodaje se u saopštenju.

JPR obrazac sa uputstvom za popunjavanje dostupan je na internet stranici PU na linku http://www.poreskauprava.gov.me/biblioteka/pravna_lica/poreske_prijave_i_obrasci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније