Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

06. 11. 2019. 16:55 >> 17:47

570 MILIONA ZA 60 PROJEKATA

Crna Gora i EBRD imaju bogatu agendu saradnje

Crna Gora i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) imaju bogatu agendu saradnje o čemu svjedoči 570 miliona eura uloženih u 60 projekata, saopštio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On se danas sastao sa generalnom direktoricom EBRD-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, Šarlotu Ruhe, koja boravi u posjeti Crnoj Gori i ocijenio da je održavati komunikaciju sa strateškim partnerom, poput EBRD-a, privilegija.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegove Služba za informisanje, kazao da je podrška EBRD-a doprinijela dobrom tempu razvoja Crne Gore i solidnom poslovnom ambijentu, kao i animiranju stranih ivenstitora.

„Zahvaljujući takvoj saradnji, značajno smo unaprijedili infrastrukturu, energetske potencijale i razvoj malog i srednjeg biznisa. Sa jasnom ambicijom da zadržimo dobar tempo rasta i skratimo period dostizanja evropskog kvaliteta života, opredijeljeni smo za nastavak našeg partnerstva“, dodao je Đukanović.

On je saopštio da su sada prioriteti jačanje konkurentnosti i usavršavanje različitih modela i praksi privatno-javnog partnerstva, kao i podrška projektima koji će doprinijeti smanjenju uvoza i jačanju izvoza.

„Kako bi zadržali status inspirativne investicione i perspektivne turističke destinacije, saradnja sa EBRD može biti izuzetno dragocjena“, naveo je Đukanović.

Ruhe je potvrdila da je Crna Gora važan partner sa kojom žele još angažovaniju saradnju.

Najznačajniji potencijali za saradnju prepoznati su u oblasti nautičkog i turizma u cjelini, kao i komplementarnim granama poput poljoprivredne proizvodnje i infrastrukture, što je preduslov za ukupan kvalitetan turistički proizvod Crne Gore.

Iskazano je interesovanje i za podršku daljem usavršavanju vještina potrebnih turizmu, čime bi se unaprijedio nivo usluge.

EBRD je zainteresovan da podrži investicije u oblasti obnovljivih izvora energije, jačanje konkurentnosti privatnog sektora, posebno prerađivačkog, ali i oblast zdravstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније