Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 11. 2019. 10:34   >>  10:34 1

SLOBODNA TRGOVINA

SNP: Zakon da bude jednak za sve

Nadležni organi moraju preduzeti sve potrebne mjere kako bi se obezbijedilo da se Zakon o slobodnoj trgovini odnosi jednako na sve i kako bi se spriječile bilo kakve zloupotrebe koje bi pojedine privredne subjekte dovele u povoljniji položaj u odnosu na one koji ne rade nedjeljom, kazali su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Svega petnaest dana od uvođenja neradne nedjelje, pojavile su se prve pukotine u sprovođenju Zakona o unutrašnjoj trgovini. Naime, prema informacijama koje se se pojavile u javnosti, na benzinskim pumpama su se u prodaji našli i neki proizvodi kojih do sada nije bilo, kao što su osnovne životne namirnice", navodi se u saopštenju.

Zbog toga je, dodaju, došlo do polemike između predstavnika Privredne komore i Unije slobodnih sindikata koji smatraju da se radi o nepoštovanju zakona i uvođenju nedopustive prakse nelojalne konkurencije, i potrošača kojima odgovara da i nedjeljom na pumpama mogu da kupe određene proizvode koji im nedostaju.

"I kada se donose iz dobre namjere, činjenica je da zakoni u Crnoj Gori često imaju rupa i vakum prostora koji dovode do ovakvih situacija. Zbog toga je potrebno još jednom povesti raspravu o ovom pitanju sa svim zainteresovanim stranama, kako bi se obezbijedila puna i dosljedna primjena Zakona o unutrašnjoj trgovini", kazali su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније