Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

05. 11. 2019. 13:04   >>  13:03 2

SDP SAOPŠTIO

Predlog za referendum o Aerodromu Tivat u proceduri

Socijaldemokratska partija (SDP) danas je u skupštinsku proceduru tivatske Opštine podnijela Predlog odluke o raspisivanju referenduma na kojem bi se građani Tivta izjasnili o budućnosti aerodroma u tom gradu.


"Na taj način SDP obnavlja inicijativu o raspisivanju referenduma o pitanju raspolaganja tivatskim aerodromom, koja je pokrenuta prije dvije godina u okviru kampanje pod nazivom Odbranimo Aerodrom Tivat“, kazali su predstzavnici SDP-a.

Oni su dodali da je tom prilikom prikupljeno više od hiljadu potpisa Tivćana kojima se traži izjašnjavanje građana o budućnosti aerodroma i zemljišta koje je u vlasništvu Opštine.

"Aktuelni trenutak i očigledna riješenost vlasti da iza leđa građana donosi najkrupnije odluke za grad, koje uključuju čak i otimanje imovine svih građana Tivta, nameću potrebu hitne političke akcije u cilju zaštite interesa grada“, kazali su iz SDP-a.

Oni su podsjetili da prije dvije godine nije bilo sluha vladajuće koalicije na nivou Tivta da se o tom pitanju raspravlja.

"Umjesto da pitamo građane šta misle o planovima za aerodrom, prevagnuli su partikularni interesi i pristup da ovako krupno pitanje bude predmet raznih unutarkoalicionih kalkulacija, zbog čega je izgubljeno ogromno vrijeme, sve na štetu građana Tivta i aerodroma kao vitalnog dobra tog grada“, rekli su predstavnici SDP-a.

Oni su kazali da je jasan stav SDP-a kada je u pitanju status aerodroma, kao i da je zahvaljujući čvrstini stava da se ne dozvoli rasprodaja tog ključnog državnog resursa, on do sada i ostao u državnom vlasništvu.

"Očekujemo da se ovo pitanje što prije nađe na dnevnom redu Skupštine Opštine Tivat, budući da za to postoji jasna obaveza utemeljena na velikom broju potpisa građana, prikupljenih u okviru kampanje Odbranimo Aerodrom Tivat“, rekli su iz SDP-a.

Oni su dodali da od odbornika u tivatskom parlamentu očekuju da o tom pitanju odlučuju vodeći se interesima grada, a ne svojih partijskih centrala i ko zna čijih finansijskih interesa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније