Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 09. 2013. 20:35 >> 20:42
1

JAVNI SEKTOR

Lazović: Nema smanjenja plata

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović kazao je da Zakon o javnim zaradama ne predviđa smanjenje plata zaposlenih u javnom sektoru.

 

Lazović je naveo da može doći do povećanja zarada onih koji se nalaze na značajnim pozicijama u javnoj administraciji.

"Rekao bih prije da će doći do povećanja nekih zarada i to onih zaposlenih u javnom sektoru koji mnogo rade i koji obavljaju poslove koji su od izuzetnog značaja za evropske i evroatlanske integracije i od izuzetnog značaja za pojedine resore. Uredićemo sistem u tom smislu što ćemo voditi računa da oni koji rade i budu nagrađeni a oni koji ne rade da na određeni način budu sankcionisani, kako kroz pravila tako i kroz zakonska rješenja", kazao je Lazović novinarima u Vili Gorica, a prenosi portal Analitika.

Lazović je naglasio i da "nema potrebe plašiti zaposlene u javnom sektoru i javnost pričom da će doći do smanjenja zarada".

"Glavni cilj tog zakona je da na normativan način uredimo plate u javnom sektoru. To podrazumijeva da nam se ne dešavaju apsurdi da u javnim preduzećima koja posluju sa gubitkom, zaposleni na nivou- šef računovodstva imaju veću platu npr. od šefa pregovaračke grupe ili pomoćnika ministra, ili ljudi koji su zaduženi na izuzetno značajnim mjestima i pozicijama. Namjera tog zakona je da na jedinstven način uredimo ta pitanja i da prepoznamo pozicije i mjesta koja zahtijevaju mnogo truda,rada, znanja i odgovornosti i da oni na određeni način budu stimulisani", kazao je Lazović.

On je dodao da se Crna Gora kao jedna od rijetkih zemalja u regionu može pohvaliti činjenicom da nije došlo do rapidnog smanjenja zaposlenosti i pada zarada.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније