Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

02. 11. 2019. 13:52 >> 13:50

SDP PORUČIO

Ulcinj nema dovoljno sredstava da se brine o Solani

Ulcinj nema dovoljno sredstava da se na adekvatan način brine o zaštiti i valorizaciji Solane "Bajo Sekulić", ali ni o stotinama bivših radnika nekadašnjeg najvećeg preduzeća u gradu, saopštila je predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

"Sadašnja situacija u kojoj je Solana ostavljenja na brigu lokalnoj samoupravi za nas u SDP je neodrživa. Naš cilj je da se izvrši valorizacija prostora, da se uposle nekadašnji i budući radnici i da Solana opet, uz turističku privredu postane motor razvoja Ulcinja", kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je, kako je saopšteno iz SDP-a, posjetila Ulcinj u okviru kampanje Crna Gora u pokretu. Tokom posjete obišla je Solanu, Valdanos, imala susrete sa predstavnicima nevladinog sektora, a sastala se i sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem.

Vuksanović Stanković je, prilikom posjete Valdanosu, saopštila da se o 18 hiljada stabala maslina, koje se nalaze na tom području, mora voditi briga, a da se državna imovina, koja nije u ranijem periodu privedena namjeni, mora vratiti nekadašnjim vlasnicima, kako bi Valdanos uz održivo korišćenje postao centar proizvodnje kvalitetnog maslinovog ulja.

Na sastanku sa Nrekićem konstatovano je da trenutna blokada računa Opštine Ulcinj predstavlja ogromni problem i da se mora naći rješenje koje će spriječiti da se takvi problemi dešavaju i u nekim sličnim slučajevima.

"Zajednički je konstatovano da su Ulcinju neophodne investicije kako bi se kvalitet života građana podigao i kako bi grad sa svojim potencijalima postao razvojni centar Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније