Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 09. 2013. 16:56 >> 17:31

PLAN VLADE

Zadužujemo se 100 ili 130 miliona

U Vladi se nadaju da će kroz bolju naplatu izvornih budžetskih prihoda uspijeti da se u 2013. zaduže još "samo 100 miliona eura, umjesto odobrenih 131 miliona eura", navodi se u Informacija o analizi kreditnog zaduženja tokom 2013. godine.

"Ministarstvo finansija preduzelo je aktivnosti oko dodatnog zaduženja u ovoj godinu u iznosu od 100 miliona eura, što će u narednom periodu biti potrebno za obaveze budžeta", navodi se u Informaciji koju je Vlada danas usvojila. 

U Informaciji o analizi kreditnog zaduženja tokom 2013. godine, navodi se da se Vlada do sada u 2013. zadužila u iznosu od 118.5 miliona eura.

Kada su u pitanju buduća zaduženja za ovu godinu, u Vladi navode da Ministarstvo finansija pregovora sa više finansijskih institucija, kako bi se obezbijedili što povoljniji uslovi.

"Nakon nekih indikativnih uslova o kojima je razgovorano sa finansijskim institucijma, postoji mogućnost da se sredstva obezbijede po kamatnoj stopi od oko šest odsto, na perido otplate 3 godine", navodi se u Informaciji Ministarstva finansija.

U Vladinoj Informaciji navodi se da ukoliko kroz bolju naplatu izvornih budžetskih prihoda država uspije da se u 2013. zaduži samo 100 miliona eura, umjesto odobrenih 131 miliona eura, ušteda po osnovu manjih troškova finansiranja se uvećava za dodatnih 540 hiljada eura, i u 2013. godine, bi iznosila 7,8 miliona eura. 

"Ušteda po osnovu manjih troškova finansiranja se uvećava za dodatnih 540 hiljada eura, i u 2013. godine, bi iznosila 7,8 miliona eura", saopštavaju iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније