Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

01. 11. 2019. 13:09 >> 08:35
24

SAOPŠTIO NA PRESU

Ministar Radulović podnio ostavku

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je danas ostavku na tu funkciju.

Podsjećamo, sinoć je objavljen snimak iz kojeg se zaključuje da su građevinski inspekori Zoran Bošković i Vladan Juretić navodno reketirali biznismena Boška Nenezića, kako bi mu omogućili da nastavi gradnju objekta u Budvi, uprkos istekloj dozvoli. 

Radulović je na vanrednoj pres konferenciji kazao da je ostavka njegov profesionalan odnos prema poslu.

“Ne znam ima li građanina Crne Gore koji plaća porez, a da mu sinoć nije bilo teško. Pokušali smo da gonimo jednog od dvojice inpektora koji se pominju, nismo u tome uspjeli. Pokrenuli smo nekoliko disciplinskih postupaka protiv njih, nismo uspjeli u tome i zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku”, rekao je Radulović, obrazlažući svoju odluku.

Vidio je, kaže, dovoljno i ne želi da ga neko povezuje sa nečim sličnim.

"Inspektori su jutros suspendovani, kada smo pokrenuli novi disciplinski postupak”, saopštio je Radulović.

Kazao je da su disciplinskom postupkom pokušali da se bore protiv takvih pojava u inspekciji.

"Zbog činjenice da mi nijesmo uspjeli, iako smo se borili da tu vrstu ponašanja iskorijenimo, bez obzira kad se to desilo, ja sam odlučio da kao rukovodilac podnesem ostavku", rekao je Radulović.

Na pitanje da li smatra da bi još neko u Ministarstvu trebalo da snosi odgovornost, Radulović je odgovorio da je svako dužan da cijeni svoju eventualnu odgovornost.

“Ako me pitate konkretno za moju koleginicu Rinu Ivančević, njeno stanje vršioca dužnosti na tom mjestu ističe i siguran sam da nema namjeru da nastavi da se bavi tim poslom nakon onog što smo sinoć mogli da vidimo”, kazao je Radulović.

Među inspektorima puno časnih ljudi

On je dodao da vjeruje u institucije Crne Gore i da u inspekciji ima puno ljudi koji čestito obavljaju svoj posao.

“Istraga će pokazati da li je snimak autentičan, ali bez obzira na sadržaj i vrijeme kad je snimljen, jednostavno osjećam moralnu odgovornost da istupim sa ove funkcije”, kazao je Radulović.

On je dodao da očekuje da će neko ko ga naslijedi nastaviti sa dobrim rezultatima i da će imati bolju komunikaciju sa medijima.

On je naveo da je ponosan na tim i rezultate u Ministarstvu. “Nemam za čim da žalim, ovo je samo izraz mog profesionalnog odnosa prema jednom, nadam se, izolovanom incidentu", zaključio je Radulović.

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније