Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 09. 2013. 16:05 >> 16:06

VLADIN NACRT

Bez paušalnog oporezivanja advokata i notara

Određene samostalne djelatnosti biće isključene iz sistema paušalnog oprezivanja, predviđeno je Nacrtom izmjena i dopuna zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, koji je danas usvojila Vlada.

 

„Analizom politike paušalnog oporezivanja, došlo se do zaključka da pojedine djelatnosti kao što je advokatska, notarska, računovodstvena, knjigovodstvena, revizorska i zdravstvena, u zavisnosti od prirode i obima posla, treba da se oporezuju po stvarno ostvarenom dohotku“, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sjednice Vlade.

Izmjene i dopune zakona o porezu na dohodak fizičkih lica bi, kako je objašnjeno, trebalo da doprinesu sistemskom rješavanju problema sive ekonomije, kroz unaprijeđenje kaznene politike i stvaranje uslova za bolju poresku disciplinu.

Predstavnici Vlade su kazali i da su osnovni razlozi za izmjenu Zakona uslovljeni potrebom revidiranja poreske politike, dok je Ministarstvo finansija zaduženo da, u skladu sa propisanom procedurom, organizuje javnu raspravu o Nacrtu.

Na sjednici je odlučeno da se i ove godine, kao i prethodnih, realizuje Program otkupa tržnih viškova jagnjadi. Vlada je zbog toga zadužila ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i rada i socijalnog staranja, kao i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) da solidarno obezbijede podršku otkupu sezonskih viškova jagnjadi, u cilju uspostavljanja stimulativne cijene za proizvođače i povoljne prodajne cijene za penzionere.

Tim programom je u periodu od 2003. do prošle godine u kontinuitetu podsticana izgradnja reprolanca u proizvodnji, preradi i prometu mesa.

„Istovremeno, penzionerska populacija dobija povoljne mogućnosti za nabavku te vrste proizvoda po subvencionisanim cijenama koje su i do 20 odsto niže od tržišnih, sa mogućnošću odloženog plaćanja u osam mjesečnih rata i bez kamate“, objasnili su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније