Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 10. 2019. 13:31   >>  13:38 1

DEMOS INSISTIRA

Hitno obustaviti privatizaciju Aerodroma CG

DEMOS insistira na hitnoj obustavi, kako su naveli, netransparentnog postupka privatizacije Aerodroma Crne Gore i njihovom ostanku u vlasništvu građana Crne Gore, saopštili su iz te partije.

“Nedavno objavljeni tender za dodjelu koncesija za crnogorske aerodrome, i to u poslednjoj godini mandata, predstavlja još jedan u nizu dokaza da Vlada nema jasne ideje o efektima svoje ekonomske politike ili da joj je, pak, umjesto intersa građana na prvom mjestu profit moćnika bliskih vrhu vlasti”, saopšteno je iz DEMOS-a.

Oni navode da logika o bjesomučnoj privatizaciji ključnih državnih resursa kao već je, kako su saopštili, nažalost pokazala svoje efekte prilikom neuspješne privatizacije Elektroprivrede, skandala oko privatizacije Telekoma i mnogih drugih poslova.

“Čini se opravdanom bojazan da bi i predstojeća privatizacija Aerodroma mogla biti motivisana partijskim, grupnim ili privatnim interesima. Tim prije što su Aerodromi, uprkos nedopustivom partijskom zapošljavanju, jedna od rijetkih državnih kompanija sa dobrim bilansima poslovanja i sa vrlo jasnim potencijalom za dalji razvoj i napredak”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako je saopšteno, tokom poslednjh godina bilježe stalan rast novih linija i povezanost sa novim destinacijama, što je sa aspekta interesa Crne Gore kao turističke destinacije od krucijalne važnosti.

“Sa druge strane, ukoliko dođe do privatizacije po postojećem obrascu, nema nikakvih garancija da će se ovaj trend nastaviti. Da su privatizacije aerodroma inače problematični projekti, čak i u ozbiljnim državama, svjedoči nedavni primjer Slovenije. Tamo je privatizacija završila neuspjehom, a za ionako krhku crnogorsku ekonomiju sličan epilog bi imao istinski katastrofalne posljedice”, navode iz DEMOS-a I dodaju:

“Zbog svega navedenog DEMOS insistira na hitnoj obustavi netransparentnog postupka privatizacije ACG i njihovom ostanku u vlasništvu građana Crne Gore. Time bi sačuvali jedan od rijetkih preostalih vrijednih resursa zemlje, koji treba unaprijediti i takoomogućili njegov dalji razvoj u funkciji jačanja crnogorske ekomonije. “

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније