Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

28. 10. 2019. 14:23 >> 14:26

POTPISAN MEMORDUM

Saradnja EPCG-a i ETF-a u korist studenata

Memorandum o saradnji između Elektroprivrede (EPCG) i Elektrotehničkog fakulteta (ETF), koji su danas potpisali njihovi predstavnici, doprinijeće brojnim zajedničkim aktivnostima u naučnim i stručnim oblastima, kao i stipendiranju najboljih studenata.

Izvršni direktor EPCG Igor Noveljić rekao je da EPCG počiva na kadru koji je školovan na Univerzitetu Crne Gore (UCG), a posebno na ETF-u.

„Mislim da je potpuno prirodno da uradimo koliko možemo da pomognemo jednoj takvoj instituciji. Vjerujem da je ovo samo početak i da ćemo imati raznih modaliteta naše saradnje na obostrano zadovoljstvo“, naveo je Noveljić prilikom potpisivanja Memoranduma.

Prema njegovim riječima, to je početak jedne saradnje koja će trajati i u narednom periodu i koja će značiti dobro za ETF i EPCG.

Elektroenergetska kompanija obavezala se da finansira školarinu magistarskih studija jednom od saradnika u nastavi ETF-a, kao i školarinu za po jednog studenta magistarskih studija, koji su ostvarili najbolji prosjek ocjena tokom osnovnih i specijalističkih studija, a koji su magistarske studije upisali u studijskoj 2019/2020. godini.

EPCG će sa po 500 eura nagraditi po jednog studenta sa najboljim prosjekom ocjena tokom osnovnih studija, sa svakog od specijalističkih studijskih programa ETF-a, uz uslov da su specijalističke studije upisali u studijskoj 2019/2020. godini.

Dekan ETF-a Saša Mujović kazao je da je saradnja te dvije institucije nešto najprirodnije što može da se desi i treba da uslijedi.

„EPCG je jedan od osnivača ETF-a, zajedno sa ETF-om iz Beograda. Naši prvi profesori su upravo bili iz kadra istaknutih inženjera i rukovodilaca EPCG“, naveo je Mujović.

On je ocijenio da se današnjim potpisivanjem Memoranduma ulazi u novu fazu razvoja.

„Smatram da će od tog Memoranduma i buduće saradnje sa EPCG najviše koristi imati naši budući studenti i cijela Crna Gora. Memorandum je dobar putokaz i pravac kojim dalje treba ići“, rekao je Mujović.

On je poručio da je ETF spreman da bude ozbiljan partner EPCG i da naučno znanje bude u službi elektroenergetske kompanije i jačanja Crne Gore, tako da smatra da će to biti dobitna kombinacija.

„Dolaskom Noveljića mijenjaju se pozitivno neke stvari u smislu favorizovanja razvoja nauke, odnosno spremnosti naše najvažnije nacionalne kompanije da ulaže u nauku i ubuduće generacije“, kazao je Mujović.

Memorandum o saradnji podrazumijeva i zajedničko organizovanje naučnih i stručnih skupova zbog unapređenja nauke i prakse, kao i učešće u naučno-istraživačkim projektima od obostranog interesa, te druge oblike saradnje koji nijesu obuhvaćeni potpisanim dokumentom. To su studijski obilasci proizvodnih pogona EPCG, kao i učešće stručnjaka iz te kompanije na okruglim stolovima u organizaciji ETF-a i prezentacijama aktuelnih projekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније